Preşedinţia

Ce au declarat deputaţii după discuţiile cu Maia Sandu

237
(reînnoit 18:33 11.02.2021)
Deputaţii din toate fracţiunile parlamentare au avut discuţii cu președintele ţării, Maia Sandu, despre situația politică din Republica Moldova, după ce Guvernul Gavriliţa nu a fost votat, iar PSRM şi PPDA au propus alţi candidaţi la funcţia de premier.

CHIȘINĂU 11 feb - Sputnik. Preşedintele Maia Sandu a invitat în această seară la discuţie toate fracţiunile parlamentare. La final, deputataţii au făcut declaraţii de presă cu privire la concluziile întrevederii cu şeful statului.

Cei de la PSRM au menţionat că sunt în așteptare ca Maia Sandu să respecte prevederile constituționale și să înainteze candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a ținut să precizeze însă că o majoritate formalizată pentru a susține un candidat la funcția de premier nu este o alianță. 

Cei de la PAS au precizat că în continuare mizează pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

"Această ţară are nevoie de anticipate, în special după evenimentele derulate astăzi în Parlament", a declarat Igor Grosu, preşedintele PAS. 

Reprezentanții Platformei DA au propus ca liderul formațiunii, Andrei Năstase, să fie numit în fruntea unui guvern anticriză. Deputatul Alexandru Slusari și-a exprimat speranța că Maia Sandu va avea suficiente motive să nu accepte candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Liderul democraților, Pavel Filip, a declarat că democrații nu au pretenții la candidatul la funcția de prim-ministru Mariana Durleșteanu, „dar nu cred într-o activitate eficientă a unui guvern susținut de Partidul Șor”. Democrații ar opta pentru o coaliție largă cu PSRM, PDM, PAS și Platforma DA.

Iar deputaţii grupului parlamentar "PRO MOLDOVA" susţin că politicienii trebuie să se gândească în primul rând la cetăţeni atunci când iau o decizie.

"Acum suntem într-o criză politică, mizăm şi cerem ca legea să fie respectată. Trebuie găsit acel mijloc de aur ca să facem totul ca cetăţenii să aibă o viaţă mai bună", a spus Andrian Candu, liderul grupului parlamentar "PRO MOLDOVA". 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

237
Tagurile:
Maia Sandu, consultări, deputaţi
Tematic
Socialiștii au anunțat formarea unei coaliții majoritare în Parlament
Natalia Gavrilița și-a scos masca în Parlament: Ce au văzut deputații
Vladimir Putin

Reporterul NBS a dezvăluit ce a discutat cu Putin fără camere de filmat

36
(reînnoit 20:06 14.06.2021)
Reporterul NBC a spus că, după interviu, Putin a acuzat Occidentul de faptul că finanțează opoziția din Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Reporterul NBC Kir Simmons a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a încercat să-l convingă de faptul că Occidentul finanțează opoziția din Rusia.

Putin a acordat un interviu pentru NBC, cu președintele rus s-a întâlnit jurnalistul Kir Simmons.

"După interviu, președintele Putin a continuat conversația cu mine fără camere, aplecându-se înainte, privindu-mă în ochii. El mă convingea, de exemplu, de faptul că, așa cum consideră el, Occidentul finanțează grupările de opoziție la Moscova", a spus Simmons într-un interviu acordat pentru NBC.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

36
Tagurile:
interviu, Putin
Tematic
Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

CEC a mai înregistrat doi candidați la alegerile din 11 iulie: Cine sunt concurenții

32
(reînnoit 19:51 14.06.2021)
Comisia Electorală Centrală a mai înregistrat încă doi concurenți electorali pentru scrutinul din 11 iulie. Astfel, până acum, CEC a înregistrat 19 candidați în scrutinul din această vară.

CHIȘINĂU, 14 iunie - Sputnik. CEC anunță că în cadrul ședinței de luni, 14 iunie, au fost înregistrați încă doi concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel este vorba despre Partidul Regiunilor din Moldova cu 93 de candidați și Partidul „Patrioții Moldovei” care au 55 de candidați.

Totodată, au fost înregistrate simbolurile electorale ale concurenților pentru imprimare în buletinul de vot, au fost confirmați reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC pe durata campaniei electorale și persoanele responsabile de finanțe. 

La fel, în cadrul ședinței de luni a CEC, au fost acreditați alți 214 observatori pentru scrutinul din această vară. Astfel, până în prezent, pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, CEC a acreditat 1 043 de observatori, dintre care 890 de observatori naționali și 153 de observatori internaționali.

Comisia Electorală Centrală a precizat că până în prezent au fost înregistrați 19 concurenți pentru scrutinul din 11 iulie 2021, iar alte cinci dosare se află în proces de examinare.

Precizăm că pe 11 iunie s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021. Totodată, CEC a menționat că la scrutinul din această vară nu vor concura mai mult de 24 de candidați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
candidați, CEC, alegeri parlamentare anticipate


Загрузка...
Девушка за ноутбуком

Primarul le-a tăiat plăcerea: Ce priveau pe Internet angajații unei primării

0
(reînnoit 23:42 14.06.2021)
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care nu vor mai putea privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul-șef a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Internet, angajați, Primărie, România
Tematic
Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban


Загрузка...