PSRM

Dodon - „Nu votăm guvernul „fake” - este un spectacol de prost gust”

124
(reînnoit 14:21 11.02.2021)
Fracțiunea PSRM a anunțat că nu votează candidatura Nataliei Gavrilița și a intitulat prezentarea ei din Parlament „spectacol de prost gust”.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. În Parlament s-a prezentat astăzi și președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care împreună cu fracțiunea a susținut un briefing și a anunțat că PSRM nu susnține candidatul înaintat de Maia Sandu la funcția de premier. 

„Ceea ce se întâmplă azi în Parlament este un spectacol de prost gust regizat de Maia Sandu. A trimis-o pe Gavrilița în speranța că nu va fi votată. Își bate joc de cetățeni cu această propunere fake, apoi înși bate joc de Gavrilița și echipa ei. Toți acești oameni sunt parte a unei scenete de prost gust. A venit Gavrilița să se joace de-a candidatul la funcția de prim-ministrul, știind că nici măcar partidul ei nu o votează”, a declarat Igor Dodon. 

De asemenea, președintele PSRM a criticat tonul agresiv și ofensator folosit de Gavrilița în discursul său ținut în fața deputaților.

„Arată nivelul de cultură. O cunoșteam ca pe un om cumpătat. Uitați-vă la miniștri - ei nu înțeleg nimic despre ce se întâmplă în Moldova. Acești oameni sunt complet desprinși de realități. Intenționat au pus acești oameni pe lista miniștrilor, ca să nu fie votați”, a mai spus Dodon.

În aceste condiții, PSRM a declarat că lansează inițiativa de a forma o majoritate parlamentară formată din cel puțin 51 de deputați și propune o nouă candidatură la funcția de premier - Mariana Durleșteanu - care a fost ministru al Finanțelor în guvernul Greceanîi în perioada 2008-2009.

„Va fu un guvern de tranziție până la anticipate”, a precizat Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
Natalia Gavrilița, vot, PSRM

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

96
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

29
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...

Vreme capricioasă la început de săptămână: Când vine vara adevărată