În zona istorică a Chișinăului este planificată edificarea unui complex locativ

Vor fi construite clădiri lângă Circul din Chișinău? Cum a comentat primarul

175
(reînnoit 15:17 01.02.2021)
Primarul Ion Ceban nu este de acord cu construcția unor noi clădiri în preajma Circului. El a precizat că respectiva decizie a fost luată de o autoritate centrală, nu de Primărie.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Primarul Ion Ceban a subliniat luni, 1 februarie, pe Facebook, că Primăria Chișinău „nu are nici o treabă” cu decizia de a construi câteva clădiri cu multe etaje în preajma Circului, luată pe 29 ianuarie de Consiliului Național al Monumentelor Istorice.

Edilul capitalei a subliniat că este împotriva respectivei decizii.

„Poziţia mea este neschimbată cu privire la construcția unui complex în preajma Circului. Am rămas dezamăgit de decizia luată vineri de membrii Consiliul Național al Monumentelor Istorice, care au votat pentru construcția unui complex de clădiri în zona Circului. Reiterez, Primăria Chişinău nu are nici o treabă cu acest Consiliu și cu această decizie”.

În context, Ion Ceban a menționat că pe 30 ianuarie a cerut încetarea raportului de serviciu cu Iurie Povar, care recent a fost angajat în Cabinetul primarului general în calitate de consilier în domeniul arhitecturii și urbanism.

„Nu vreau să existe conflicte de interese sau interpretări eronate la acest capitol. Eu sunt pentru dezvoltarea orașului, a noilor zone, dar sunt contra ilegalităților. Rămân pe aceeași poziție. Noi vom moderniza orașul și aici mă refer la continuarea bd. Mircea cel Bătrân, a str. Mesager şi a zonei industriale aferente albiei râului Bâc în perimetrul podurilor M. Viteazu – Ismail. Avem posibilitatea să dezvoltăm orașul, mai ales în zonele care au fost lăsate să degradeze în ultimii ani”, a scris Ion Ceban. 

Primarul Chișinăului a spus că-și dorește modernizarea orașului, dar nu va admite construcțiile abuzive în curțille blocurilor de locuit și în spațiile verzi.  

„Nu voi admite să se construiască abuziv în curţile blocurilor de locuit sau în spaţiile verzi ale oraşului. Vom lansa în scurt timp o invitaţie pentru discuţii mai largi cu Comunitatea Arhitecţilor şi Urbaniştilor despre dezvoltarea centrului istoric al oraşului, pentru conservarea patrimoniului naţional. Intervenţiile în această zonă trebuie să fie foarte calculate şi corecte”. 

Decizia de a construi câteva blocuri de locuit, 14 și 17 etaje, și un centru comercial cu 21 de etaje în spațiul dintre sediul Circului și Biserica „Constantin și Elena”, din apropiere, a fost aprobată, pe 29 ianuarie, în prima ședință în componență nouă a Consiliului Național al Monumentelor Istorice.

Consiliului Național al Monumentelor Istorice, subordonat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), este autoritatea care aprobă proiectele de construcție în zona istorică a Chișinăului și în zonele protejate. Componența consiliului a fost modificată către mijlocul lunii ianuarie, înainte de termen, printr-o decizie a ministrului interimar Liliana Pogolșa, a aflat presa.

Vicepreședintele consiliului menționat, Ion Ștefăniță, a confirmat pentru presă că a fost aprobată decizia referitoare la construcția unor edificii în preajma Circului, dar n-a dorit să ofere detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

175
Tagurile:
cladiri, Chisinau, Circ
Tematic
O destinație pentru clădirea Circului din Chișinău: Ce au decis autoritățile
CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali

Ultima oră: CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali - iată motivul

494
Comisia Electorală Centrală îi invită luni pe candidații la funcția de deputat - iată care este prilejul pentru a-i aduna pe toți concurenții. 

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. CEC anunță că mâine, 21 iunie, concurenții electorali sau reprezentanții acestora sunt așteptați la sediul instituției pentru a confirma prin semnătură veridicitatea conținutului din buletinul de vot.

Astfel, aceștia sunt invitați începând cu ora 10:00 și până la 11:00, pe strada Vasile Alecsandri, nr.119, etajul 3.

Amintim că sâmbătă, Comisia Electorală Centrală a anunțat că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. 

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

494
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, concurenți electorali, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Candidații la funcția de deputat mai au 7 zile pentru a face asta - detalii

57
(reînnoit 17:18 19.06.2021)
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. Totodată, CEC a precizat că potrivit prevederilor legislației electorale, decizia privind retragerea sau modificarea listei de candidați se adoptă de către formațiunea care a înaintat lista respectivă, cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru ambele sexe.

CEC a menționat că orice candidat independent are dreptul să-și retragă candidatura, dar nu mai târziu decât cu 14 zile înainte de ziua alegerilor.

„După expirarea termenului dat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, precum și în caz de deces al acestuia sau survenire a condițiilor stabilite de Codul electoral referitoare la interdicțiile de a fi ales”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

În context, CEC a mai precizat că dacă concurentul electoral își retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secției de votare va aplica ștampila cu mențiunea „Retras”.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, candidați, concurenți electorali, CEC


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta