Alegeri în Kazahstan

Deputați din Moldova vor monitoriza alegerile din Kazahstan și Kîrgîzstan

67
(reînnoit 16:28 08.01.2021)
Legiuitorii moldoveni se vor alătura misiunilor de observare ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente.

CHIȘINĂU, 8 ian — Sputnik. O delegație de parlamentari moldoveni va participa la misiunea de observatori la alegerile din Kîrgîzstan și Kazahstan.

Alegerile pentru Mazhilis, camera inferioară a parlamentului kazah, vor avea loc pe 10 ianuarie.

În capitala Kazahstanului, Nur-Sultan, în perioada 8-13 ianuarie, se vor afla deputații Vasile Bolea, șeful Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, și Vladimir Odnostalco, vicepreședinte al Comisiei pentru protecție socială, sănătate și familie.

Ambii deputați fac parte din misiunea de observare a Adunării interparlamentare a Comunității Statelor Independente (IPA CSI).

Și alegerile prezidențiale din Kîrgîzstan vor avea loc pe 10 ianuarie. Deputații Nicolai Pascaru, membru al Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice, și Marina Radvan, membru al Comisiei pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, vor participa la monitorizare ca parte a misiunii IPA CSI.

Misiunea IPA CSI este formată din 19 observatori din statele membre ale Comunității. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
Kîrgîzstan, Kazahstan, alegeri, moldoveni, deputați
Tematic
Concepția de dezvoltare ulterioară a CSI va fi actualizată
Urnă de vot

Important pentru cei care vor voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință

39
Alegătorii pot solicita certificatul pentru drept de vot până în data de 10 iulie, anunță Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă, pot solicita certificat pentru drept de vot, că să-și poată exercita dreptul constituțional în altă parte.

Acestea pot fi solicitate de la biroul electoral al secţiei de votare unde este arondat conform domiciliului sau reședinței valabile. Certificatul pentru drept de vot va permite alegătorilor să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, pe lista electorală suplimentară, informează Comisia Electorală Centrală.

CEC anunță că certificatul pentru drept de vot se eliberează până în data de 10 iulie 2021 inclusiv. Certificatul pentru drept de vot poate fi eliberat doar la prezentarea actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective.

În lista finală a candidaților sunt incluși 23 de concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
adeverință cu drept de vot, cetateni cu drept de vot, drept de vot, certificate


Загрузка...
Victor Chironda

Scandal la Primăria Chișinău: Ce nu pot împărți primarul și viceprimarul Capitalei

105
Viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda, anunță că va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Viceprimarul Capitalei susține că va depune și un demers repetat la Centrul Național Anticorupție, prin care va cere examinarea legalității acțiunilor funcționarilor Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. Despre aceasta Victor Chironda a scris pe pagina sa de Facebook.

"În pofida sesizărilor mele privind încălcările de procedură și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea executorilor, constat că Autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă. De asemenea, îmi pare rău să constat că primarul Ion Ceban nu a luat nicio măsură pentru suspendarea procesului de autorizare a demolării până la clarificarea situației", a scris Chironda.

Amintim că săptămâna trecută viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general Ion Ceban inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, acuzând-o că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
CNA, demolare, primarie, Chironda
Tematic
Doi chișinăuieni în vârstă de 100 de ani vor primi ajutor material de la Primărie
Ce să faci în weekend în Chișinău: Lista evenimentelor organizate de Primărie
Concurs lansat de Primărie: Câștigătorul va primi 10 mii de lei


Загрузка...
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo

Încă trei persoane, răpuse de COVID-19: Câte cazuri noi s-au confirmat