Corneliu Ciurea

Ciurea: Ce șanse are Usatîi câștige alegerile prezidențiale

576
(reînnoit 07:31 15.09.2020)
Nu sunt atât de mulți oameni care împărtășesc „valorile anilor 90” în Moldova, așa că politicienii care se comportă ca și cum anii 1990 nu s-ar fi încheiat încă cu greu pot conta pe succes în fața electoratului, crede politologul Corneliu Curea.

CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Chiar dacă Renato Usatîi este astăzi al doilea cel mai puternic candidat de pe flancul stâng (după președintele actual Igor Dodon), el nu are șanse să se ridice peste ratingul său de 8-10 la sută. Motivul este comportamentul acestui politician, caracteristic anilor 90. Acesta nu mai găsește ecou în rândul electoratului. Declarațiile au fost făcute de politologul Corneliu Churea în studioul Radio Sputnik Moldova.

„Cred că posibilitatea creșterii ratingului lui Usatîi este limitată, din cauza stilului extravagant al comportamentului, care nu este tipic pentru președinte. Usatîi, din păcate, nu a renunțat la stilul caracteristic anilor 90 în regiunea noastră. Având în vedere acest lucru, el nu corespunde profilului unui candidat la președinție. Prin urmare, el nu va fi un concurent puternic pentru Igor Dodon", a remarcat Ciurea. 

Pentru a câștiga alegerile, sunt neceseare 50 de procente dintre voturi, dar în Moldova nu există un astfel de număr de cetățeni care să împărtățească valorile anilor 90, a remarcat politologul.

În plus, Usatii este un politician fără o ideologie clară, care migrează de la ideile „de stânga” la ideologia proeuropeană, spune ceea ce este profitabil în acest moment, iar acest lucru nu-i permite să ia o poziție de conducere pe niciun flanc. Este puțin probabil ca o astfel de strategie să-i permită să devină vreodată unul dintre principalii actori de pe scena politică, a concluzionat Corneliu Ciurea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

576
Tagurile:
Usatîi, Politicieni, alegeri, Corneliu Ciurea
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (108)
Tematic
Ciurea: Ce fel de relație îi leagă în realitate pe Sandu și Năstase
Ce spune politologul Corneliu Ciurea despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu - Audio
Corneliu Ciurea

Motivul acuzațiilor opoziției privind fraudarea alegerilor

9
Politologul Corneliu Ciurea a comentat scrisoarea adresată comunității internaționale, semnată de unii candidați la alegerile prezidențiale, în care sezisează presupusele tentative de fraudare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.
Motivul acuzațiilor opoziției privind fraudarea alegerilor

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" politologul Corneliu Ciurea a remarcat faptul că partidele de opoziție încearcă să intensifice presiunea din partea factorului extern asupra actualei guvernări, prin semnalarea unei eventuale fraudări a alegerilor prezidențiale către comunitatea externă.

"Această declarație este adresată în primul rând puterii. Opoziția încearcă să mărească presiunea din partea factorului extern asupra guvernării și, ținând cont că Occidentalii o susțin pe Maia Sandu la aceste alegeri, cu siguranță că guvernarea va primi unele mesaje din partea ambasadorilor, a unor cancelarii occidentale, dar deocamdată nu știm dacă vor merge mai departe", a declarat pentru Sputnik Corneliu Ciurea.

Mai mult, politologul a remarcat că opoziția nu prezintă probe în acest sens, ci doar  vine cu unele presupuneri și acuzații nefondate, toate acestea având la bază un singur motiv.

"Există șanse mari ca opoziția să piardă aceste alegeri. Din această cauză opoziția anunță cu privire la posibilele pericole de falsificare, pentru a evita critica societății în cazul unor înfrângeri […]. Până la urmă, opoziția este în drept să recurgă la asemenea tactici", a conchis el.

Amintim că, recent, cinci candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova - Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Tudor Deliu și Octavian Țîcu au semnat o scrisoare adresată comunităţii internaţionale, prin care îşi exprimă îngrijorarea şi sesizează partenerii externi cu privire la așa-zisele tentative de fraudare a alegerilor de către Igor Dodon şi PSRM.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
politolog, falsificare, alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - 2020


Загрузка...
Parlament

Încă un deputat s-a infectat cu COVID-19

119
Parlamentarul socialist Corneliu Furculiță a anunțat pe pagina sa de Facebook că s-a infectat cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Deputatul PSRM Corneliu Fuculiță a scris pe pagina sa de Facebook că pandemia de coronavirus nu l-a ocolit. De câteva zile, parlamentarul urmează tratamentul recomandat de medici. Alesul a precizat că se simte bine și speră că în scurt timp va reveni la muncă.

Anterior și alți deputați s-au infectat cu coronavirus. Este vorba despre reprezentanții PRO Moldova Ruxanda Glavan și Oleg Sîrbu, democratul Eugeniu Nichiforciuc, socialiștii Vladimir Mizdrenco și Adrian Lebedinschi, deputatul PPDA Arina Spătaru, neafiliatul Genadie Verdeș. Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 51 194 de cazuri în Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

119
Tagurile:
bolnavi, infecție, coronavirus, COVID-19
Tematic
Testarea vaccinului împotriva COVID-19, suspendată de o companie americană
COVID-19 Moldova: Câți elevi și profesori sunt infectați


Загрузка...