CEC

CEC a înregistrat încă trei grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor

51
(reînnoit 10:47 11.09.2020)
Comisia Electorală Centrală a înregistrat alte trei grupuri de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea candidaților la funcția de președinte al țării.

CHIȘINĂU, 11 sept- Sputnik. Comisia Electorală Centrală a examinat în cadrul ședinței de astăzi cererile de înregistrare a trei grupuri de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea candidaților la prezidențiale. 

Astfel, a fost înregistrat grupul actualului președinte Igor Dodon, candidat desemnat de adunarea cetățenilor, care zilele trecute a depus dosarul la CEC, cel a lui Serghei Toma, candidat desemnat de Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii și cel a lui Alexandr Kalinin, candidat indepdent.

CEC le-a eliberat membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție, pentru a colecta semnături.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până cel târziu în data de 1 octombrie. Potrivit regulamentului Comisiei Electorale Centrale, astăzi este ultima zi în care pretendenţii la fotoliul de preşedinte al ţării pot înregistra grupurile de iniţiativă care vor colecta semnături în susţinerea lor.

Alți pretendenți la fotoliul de șef de stat au reușit deja să colecteze semnăturile necesare pentru înregistrarea candidaturii. Este vorba despre liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și candidatul grupului Pro Moldova, Andrian Candu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
cec, candidați
Tematic
Încă un candidat la prezidențiale a depus lista cu semnături la CEC: Cine este acesta
CEC a aprobat regulamentul cu privire la reflectarea campaniei electorale în presă
Valute, salarii, economie

Mesaje pentru economiști de la Chicu și Greceanîi Detalii

32
(reînnoit 10:52 27.09.2020)
Astăzi, în ultima zi de duminică a lunii septembrie, în Republica Moldova este marcată Ziua Economistului.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Economistului. Cu această ocazie prim-ministrul Republicii Moldova, dar și președintele Parlamentului au transmis mesaje de felicitare pentru toți angajații din această sferă.

„Economiștii sunt necesari peste tot - de la instituții preșcolare, până la companii multinaționale, iar de eficiența muncii Dvs. depinde succesul întreprinderilor, prosperarea țării, bunăstarea cetățenilor”, este menționat în mesajul lui Ion Chicu.

Acesta mai spune că reprezentanții acestui domeniu sunt persoane care manifestă competență prin precizie, răbdarea prin abordare strategică și de perspectivă.

Potrivit premierului, Guvernul menține o comunicare continuă cu profesioniștii din domeniu pentru a elabora modele sigure și eficient de dezvoltare durabilă a economiei naționale.

În mesajul său, Zinaida Greceanîi, spune că profesia de economist este una foarte importantă în cadrul întreprinderilor și organizațiilor, administrațiilor publice, proiectelor internaționale, instituțiilor de învățământ.

Președintele Parlamentului este de părere că angajații în domeniul economiei din țara noastră contribuie la dezvoltarea strategică a regiunilor, creșterea nivelului de trai al cetățenilor, iar progresul în țară depinde, în mare parte, de munca bine organizată și eficientă a economiștilor. 

„Astăzi, în timp ce toată lumea privește medicii și savanții cu speranța că vor salva omenirea de virus, economiștii sunt priviți ca o speranță pentru salvarea economiilor afectate de criză. Ca și majoritatea statelor, Moldova se confruntă cu recesiunea. În cel de-al doilea trimestru PIB-ul s-a diminuat cu aproape 11 la sută față de perioada similară a anului precedent. În aceste circumstanțe, se impun noi paradigme de utilizare eficientă și rațională a mijloacelor financiare și de creștere a resurselor tehnico-materiale, iar economia bazată pe cunoaștere a devenit actuală ca niciodată”, este precizat în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Șefa Legislativului este convinsă că economiștii din Republica Moldova vor depune toate eforturile și  ingeniozitatea pentru a menține ordinea economică, pentru a transforma criza în oportunitate și pentru a asigura dezvoltarea durabilă a țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
economia țării, Economia RM, economiști, Economie


Загрузка...
Urna de votare

Alegeri prezidențiale în Moldova: Secții de votare în Transnistria - câte vor fi

90
(reînnoit 09:39 27.09.2020)
Comisia Electorală Centrală a decis numărul secțiilor de votare pentru cetățenii cu drept de vot din stânga Nistrului.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală a constituit 42 secții de votare. Potrivit deciziei CEC, pentru menținearea ordinii publice în aceste localități va fi implicat Ministerul Afacerilor Interne, în baza atribuțiilor ce îi revin conform prevederilor Codului Electoral.

Totodată, Comisia face apel către observatorii naționali, internaționali şi Comisia Unificată de Control în vederea monitorizării desfășurării pașnice a procesului electoral în cadrul secțiilor de votare menționate.

Amintim, Comisia Electorală Centrală a decis și deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate, din 202 câte a propus anterior, pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020. Cele mai multe secții, 30 la număr, vor fi deschise în Italia.

Secțiile de votare vor fi constituite pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova, dar și în alte localități, în baza numărului de alegători care au participat la scrutinul precedent, organizat în circumscripția națională, a datelor de pe urma înregistrării prealabile, precum și pe baza informațiilor obținute de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la autoritățile competente ale țărilor de reședință a cetățenilor Republicii Moldova privind numărul acestora și locul aflării acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
secții de votare în RM, votare online, Votare directă, Secție de votare


Загрузка...
Incendiu la Filarmonica din Chișinău

Filarmonica Națională: 20 de angajați IGSU la fața locului

12
(reînnoit 11:22 27.09.2020)
Salvatori și pompieri ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează în continuare pentru lichidarea consecințelor incendiului de la Filarmonica din Chișinău.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Salvatorii și pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează pentru demontarea părților cu risc de prăbușire a acoperișului Filarmonicii Naționale.

Lucrări de demontare a acoperișului Filarmonicii din Chișinău
Lucrări de demontare a acoperișului Filarmonicii din Chișinău

La fața locului sunt antrenați 20 de angajați IGSU, efectiv de trupă și comandă, dar și mai multe unități de tehnică. Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, lucrările vor fi desfășurate pe parcursul zilei de azi pentru ca mâine, luni 28 septembrie, experții să poată evalua starea edificiului.

Lucrări de demontare a acoperișului Filarmonicii din Chișinău
Lucrări de demontare a acoperișului Filarmonicii din Chișinău

Gestionarea situației la Filarmonica Națională este monitorizată strict de conducerea IGSU în persoana șefului Inspectoratului, general – maior Mihail Harabagiu. La fața locului acționează Statul Major al IGSU pentru organizarea activităților eficiente în lichidarea consecințelor incendiului devastator.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Filarmonica


Загрузка...