Cursă auto dedicată celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism

Dodon a comentat cursa auto dedicată celor 76 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism

117
(reînnoit 16:45 23.08.2020)
Șeful statului Igor Dodon consideră că astfel de evenimente contribuie la păstrarea memoriei celor care și-au dat viața pentru pace și liniște în țară.

CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. În Moldova a avut loc astăzi un miting de comemorare dedicat celei de-a 76-a aniversări a eliberării de sub ocupația fascistă. O coloană de mașini, inclusiv din perioada războiului, a pornit de la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău până la Capul de pod „Șerpeni”. 

 • Cursă auto dedicată celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism
  Cursă auto dedicată celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism
  © Sputnik / Mihai Caraus.
 • Cursă auto dedicată celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism
  Cursă auto dedicată celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism
  © Sputnik / Mihai Caraus.
 • Cursă auto dedicată celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism
  Cursă auto dedicată celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism
  © Sputnik / Mihai Caraus.
1 / 3
© Sputnik / Mihai Caraus.
Cursă auto dedicată celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism

La eveniment au participat președintele țării, Igor Dodon, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, generalul Victor Gaiciuc, ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, și alți oficiali și militari. 

“Am salutat participanții la cursa auto “Regimentul Nemuritor” Chișinău-Șerpeni, organizată cu prilejul celei de-a 76 aniversări de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. I-am felicitat cu acest prilej și am menționat că asemenea evenimente contribuie la păstrarea memoriei celor care și-au dat viața pentru pace și liniște în țara noastră“, a scris președintele Igor Dodon.  

Evenimentul a fost organizat de secretarul Consiliului Suprem de Securitate, consilierul președintelui Republicii Moldova pentru Securitate Națională și Apărare, Victor Gaiciuc, împreună cu clubul retro al automobiliștilor, sub patronajul președintelui Igor Dodon.

Eliberarea Moldovei a avut loc în timpul operațiunii Iași-Chișinău, în perioada 20-29 august 1944. Această operațiune de ofensivă a început prin forțarea Nistrului în preajma satului Șerpeni.

În timpul înaintării a fost nimicită o grupare de jumătate de milion a inamicului, care acoperea direcția balcanică. A fost eliberată Moldova, iar aliata Germaniei, România, s-a retras din război. Această campanie de eliberare a fost una dintre cele mai de succes din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Armata Roșie a alungat trupele Wehrmachtului din Moldova și a mers mai departe în Balcani. Aceste evenimente au precedat victoria triumfătoare din 1945.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

117
Tagurile:
declarație, dodon
Tematic
Ce spune Igor Dodon despre deschiderea școlilor și grădinițelor de la 1 septembrie
Igor Dodon, primul dintre moldovenii care va testa vaccinul anti-COVID rusesc „Sputnik V”
Президент Путин провел встречу с избранными главами регионов. 24 сентября 2020.

Putin: Rusia trece perioada de pandemie mai ușor decât alte țări

17
În timpul videoconferinței cu guvernatorii care au câștigat alegerile din septembrie, șeful statului rus a subliniat sarcinile pe care urmează să le realizeze, inclusiv lupta împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut șefilor de regiuni să nu treacă pe planul secund problemele legate de coronavirus, pentru că altfel ”vor lua foc” și vor deveni o grea încercare pentru țară.

”... Voi observa că traversăm această perioadă dificilă pentru economie și sferă socială mult mai ușor decât multe alte state", a spus liderul rus.

El le-a cerut guvernatorilor ca dialogul lor cu oamenii cu privire la măsurile restrictive în situația cu coronavirusul să nu ia forme dure și de impunere, ceea ce provoacă reacții de respingere.

Totodată, șeful statului rus i-a mai îndemnat pe guvernatori să lucreze cu oamenii discret și cu grijă, dar consecvent și sistematic, astfel încât să se respecte regimul purtării măștilor și să se restabilească climatul de afaceri.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

"Vă rog să fiți cu luare aminte la acest lucru, să ajustați sistemul de sănătate din regiune astfel încât să asigurați interesele cetățenilor. Și, bineînțeles, trebuie să lucrați cu oamenii foarte atent, calm, discret, explicând complexitatea situației actuale. Și acolo unde este posibil, desigur, trebuie să le cereți oamenilor să respecte regulile necesare, inclusiv regimul purtării măștilor”, a spus Putin.

Dar, în același timp, el se arată convins că este important să ”continuăm munca pentru a restabili un ritm normal al mediului de afaceri, pentru a sprijini industriile, complexul agroindustrial, întreprinderile mici și mijlocii, pentru a restabili ocuparea forței de muncă și veniturile oamenilor”.

„Și fiecare dintre aceste domenii necesită o atenție specială, constantă, dar și mobilizare din partea dumneavoastră.”, a adăugat președintele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

17
Tagurile:
pandemie, COVID-19, Putin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Centrul Gamalei va crea un vaccin combinat împotriva coronavirusului și a gripei
Putin, despre pandemie și vaccin pentru angajații ONU


Загрузка...
Vladimir Putin

Putin, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

88
(reînnoit 14:08 24.09.2020)
Vladimir Putin a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, a anunțat academicianul și scriitorul Serghei Komkov.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Propunerea pentru nominalizarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la Premiul pentru pace a ajuns la comitetul Nobel din Oslo pe 10 septembrie, după care partea americană l-a înaintat pe președintele SUA, Donald Trump, a declarat academicianul, scriitorul Serghei Komkov, care a semnat adresarea de nominalizare a liderului rus.

“Astăzi este cea de-a patra nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. Ea a fost expediată pe 9 septembrie a acestui an, iar pe 10 septembrie solicitarea a ajuns la comitetul Nobel pentru Pace din Oslo, la sediul Comitetului Nobel”, a declarat Komkov în cadrul unei conferințe de presă “Cu privire la nominalizarea președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Premiul Nobel pentru Pace în 2021”.

Academicianul a adăugat că a urmărit parcursul scrisorii recomandate și a menționat că, imediat după primirea cererii rusești, partea americană l-a nominalizat pe președintele SUA, Donald Trump.

“Știm foarte bine și exact cine și când – la 15:07, ora locală, a fost primită scrisoarea recomandată la Oslo..., a semnat unul dintre secretarii Comitetului Nobel. După această solicitare a început o reacție nebună a părții americane. Spre seară, după ora 16, ora locală, reprezentantul american la Oslo (...), a scris rapid și a transmis cererea de nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace, pentru niște chestii neclare, o reglementare de către Trump a conflictului între Emiratele Arabe și Israel”, a declarat Komkov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că, în cazul în care se va decide oferirea unui astfel de premiu, va fi un lucru bun. Dacă o astfel de decizie nu va fi luată, nu se va întâmpla ieșit din comun.

„Știți că sunt nominalizate diverse persoane pentru acest premiu. E o inițiativă a celor care au venit cu această propunere. În cazul dat este vorba de scriitorul menționat. Există o anumită procedură de examinare a nominalizărilor. Dacă decizia va fi luată, va fi minunat, nu va fi luată – nu eeste nimic groaznic”, a spus Peskov, fiind rugat de jurnaliști să comenteze această înaintare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
nominalizat, Putin, Premiul Nobel pentru Pace
Tematic
Putin i-a numit colaboraționiști pe cei care sunt de acord să fie rescrisă istoria


Загрузка...