Aleksandr Lukașenko

Lukașenko a îngenuncheat în fața mulțimii: Nici mort nu voi permite cedarea țării

1057
(reînnoit 17:53 16.08.2020)
„Nici mort nu voi permite cedarea țării”, „stau în genunchi în fața voastră” – Aleksandr Lukașenko a vorbit astăzi în fața susținătorilor săi.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a ținut astăzi un discurs în fața manifestanților care s-au adunat în centrul Capitalei pentru a-și exprima susținerea pentru șeful statului.

Potrivit liderului belarus, astăzi în centrul Minskului s-au adunat peste 50 de mii de oameni, din mai multe regiuni ale țării.

"Nu am vrut să vă chem în această piață, știu că aveți multe alte treburi acasă", s-a adresat el mulțimii.

Totodată, el a ținut să sublinieze că nu îi sunt pe plac manifestațiile: "Însă, din păcate, nu e vina mea. Am fost nevoit să vă chem în ajutor".

Președintele s-a adresat și celor "care sunt dezorientați și care astăzi nu sunt în această piață: Vreți libertate? Spuneți-mi, de care? Vreți schimbări - spuneți-mi ce fel de schimbări?"

În mesajul său, Lukașenko a mai declarat că dacă poporul îl va distruge, atunci acesta va fi un început al sfârșitului.

“Rețineți, dacă vă veți distruge primul președinte, nu pe Lukașenko, acesta va fi începutul sfârșitului”, a spus șeful statului.

"Ce e cu voi, belarușilor? Nu veți putea niciodată construi un viitor din cenușă, veți ajunge niște cerșetori, veți umbla cu mâna întinsă", a mai adăugat el, după care a îngenuncheat în fața oamenilor:

“Iată, stau pentru prima dată în genunchi în fața voastră. O meritați din plin”.

Totodată, șeful statului a ținut să amintească sporirea prezenței militare a NATO în vecinătate, care “zângănește cu șenilele” la porțile Belarusului, este sporit potențialul militar la frontierele vestice, a spus el.

“Priviți în jurul vostru: tancuri, avioane la o distanță de zbor de 15 minute de frontierele noastre. Nu e în zadar. Trupele NATO zângănesc cu șenilele la porțile noastre. Se sporește prezența militară la frontierele noastre vestice”, a declarat Lukașenko.

„Dacă cineva vrea să cedeze Belarusul, nici mort fiind nu vă voi permite”, a mai ținut să adauge el.

Totodată, președintele belarus a respins ideea alegerilor prezidențiale repetate, susținând că în acest caz țara va muri ca stat.

“Lituania, Letonia, Polonia, și, din păcate, draga noastră Ucraina și conducerea ei, ne îndeamnă să organizăm noi alegeri. Dacă ne vom lăsa manipulați de ei, vom pierde controlul și nu ne vom stabiliza niciodată nava aeriană. Vom muri ca stat, ca popor, ca națiune”, a spus Lukașenko.

Manifestația în susținerea actualului șef al statului a fost organizată de asociația "Belaya Rus". 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1057
Tagurile:
proteste, Belarus, Lukașenko
Tematic
Putin și Lukașenko au discutat la telefon situația din Belarus
Parlamentul

În Parlament urmează fie promovat proiectul despre statutul limbii ruse

126
(reînnoit 21:58 25.11.2020)
Fracțiunea socialiștilor (PSRM) și-a stabilit astăzi prioritățile pentru următoarele ședințe în plen ale Parlamentului.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) intenționează să promoveze un proiect de lege privind acordarea statutului de limbă de comunicare interetnică pentru limba rusă, să insiste asupra aprobării inițiativei de traducere a instrucțiunilor pentru medicamente în limba rusă.

Acestea și alte priorități de pe agenda parlamentară au fost discutate astăzi de membrii fracțiunii PSRM.

Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat și el la ședința deputaților socialiști.

Fracțiunea PSRM este cea mai numeroasă din Parlament - are 37 de mandate din totalul de 101.

„Vom promova, de asemenea, un proiect de lege privind acordarea limbii ruse a statutului de limbă de comunicare interetnică, așa cum a fost până de curând. Vom insista asupra aprobării inițiativei, conform căreia prospectele-instrucțiuni pentru medicamente ar trebui să fie și în limba rusă”, au menționat deputații PSRM.

Aceștia au subliniat, de asemenea, că intenționează să sprijine amendamentele la Codul Audiovizualului care ar aduce mai multă claritate în activitatea radiodifuzorilor, inclusiv prin adaptarea legii la strategia de securitate națională.

Deputații socialiști au discutat și propunerile Ministerului Finanțelor privind politica fiscală și Bugetul de stat pentru 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

126
Tagurile:
statut, limba rusă, Parlament
Tematic
Statutul limbii ruse – proiect de lege depus în Parlament


Загрузка...
Ședința Parlamentului

Deputații se întrunesc într-o nouă ședință: Ce proiecte vor examina

103
(reînnoit 22:45 25.11.2020)
După o pauză de mai bine de două luni, deputații se întrunesc deja a doua săptămână la rând în ședințe plenare.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Proiectul Strategiei Naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 va fi examinat în ședințele Parlamentului din această săptămână. Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare de joi și vineri.

Astfel, deputații vor mai examina și proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la „spălarea” banilor murdari în proporții deosebit de mari, prin intermediul judecătorilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova. La fel, parlamentarii se vor pronunța asupra proiectului Strategiei cu privire la asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024. Totodată, vor fi examinate și supus votului Planurile de acțiuni pentru implementarea tuturor proiectelor.

Pe ordinea de zi aprobată de Biroul permanent sunt incluse și proiectele de modificare a Legii cu privire la tineret, a Legii cinematografiei, Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice și Legii ocrotirii sănătății, dar și Legea cu privire la statutul judecătorului etc. La fel, deputații vor mai dezbate în plen inițiativele de modificare a Codului contravențional, Codului penal, Codului fiscal, Codului civil, Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale. Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi și vineri, începând cu ora 10.00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103
Tagurile:
deputații se întrunesc în ședință, vacanța deputaților, deputați moldoveni, Deputați
Tematic
Cine va guverna Moldova: Posibile alianțe în Parlament 
Statutul limbii ruse – proiect de lege depus în Parlament


Загрузка...
Coronavirus

Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu

0
Datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, colectate între august și octombrie 2020, au dezvăluit care este cel mai frecvent simptom al Covid-19. Contrar concepţiei obişnuite, cele mai frecvente simptome nu sunt febra și tusea uscată.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cele mai recente date colectate de cercetătorii de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie au arătat că pierderea gustului și a mirosului (anosmia) a fost cel mai frecvent simptom raportat al Covid-19 în rândul celor care au fost testați pozitiv din august până în octombrie.

Dintre cei de peste 35 de ani, între 20 și 40% au suferit de anosmie, comparativ cu aproximativ 15-25% care au avut febră și 13-18%, care au fost cu tuse.

Diferența a fost și mai pronunțată în rândul tinerilor, până la 60% dintre cei sub 35 de ani suferind de anosmie față de 15 până la 25% care au avut febră și mai puțin de 10% tuse

Imaginea generală reflectată de date arată că, în perioada 15 august - 26 octombrie, numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu simptome precum pierderea gustului şi a mirosului a crescut la toate grupele de vârstă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor pe glob se apropie de 59 de milioane și peste 1,38 milioane de oameni au murit. Țările cele mai afectate sunt Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Argentina și Columbia sunt printre zece țări cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, simptome
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus


Загрузка...