Ion Chicu

caute investitori acesta a fost îndemnul lui Ion Chicu către responsabilii din Guvern

60
(reînnoit 11:42 16.07.2020)
Premierul Ion Chicu i-a îndemnat pe membrii Cabinetului să se mobilizeze pentru realizarea prevederilor legilor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Proiectele au fost promulgate pe 13 iulie de președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Premierul Ion Chicu a menționat în debutul ședinței de astăzi a Guvernului, desfășurată online, că au intrat în vigoare cele patru proiecte de lege pentru care Cabinetul și-a asumat răspunderea, astfel încât miniștrii trebuie să asigure acum realizarea lor.

„Proiectele pentru care ne-am asumat răspunderea au intrat în vigoare, trebuie să asigurăm realizarea lor”, a spus premierul.

Prim-ministrul a trecut succint în revistă cele mai importante aspecte vizate de respectivele legi – compensații ca urmare a pagubelor provocate de ploi, plăți sociale, majorări de salarii în sfera ocrotirii sănătății, investiții în raioane în scopul reanimării industriei și suplimentarea fondurilor pentru agricultură.

Ședința Guvernului din 15 iulie 2020
Ședința Guvernului din 15 iulie 2020

Premierul a menționat că Guvernul a alocat 50 de milioane de lei pentru crearea a 16 platforme industriale în 16 raioane – o investiție de pe urma căreia sunt așteptate noi locuri de muncă și, prin urmare, îmbunătățirea condițiilor de trai pe plan local.

Ion Chicu i-a îndemnat pe responsabilii guvernamentali să fie activi în atragerea investitorilor, inclusiv străini, pentru aceste proiecte. Spațiile în care vor fi dezvoltate platformele industriale au fost identificate anterior, iar ulterior vor fi create asemenea obiective și în alte raioane.

O altă rectificare a Bugetului pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul se referă la suplimentarea cu 100 de milioane de lei pentru Fondul Agriculturii. Din acești bani va fi oferit și suport agricultorilor care au avut pierderi de pe urma inundațiilor din ultima vreme, a ploilor torențiale și cu grindină.

Rectificările bugetare pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea prevăd și suport pentru întreprinderile mici și mijlocii. De asemenea, sunt prevăzute 20 de milioane dei pentru Programul „Prima Casă” – acești bani vor fi acordați de către stat sub formă de compensații în favoarea beneficiarilor proiectului. Pentru 2020, în Legea Bugetului de stat au fost prevăzute 90 de milioane de lei pentru Programul „Prima Casă”, inclusiv 40 de milioane de lei pentru programele de compensare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
investitori, Guvern, Ion Chicu
Tematic
Restricții în domeniul HoReCa ar putea fi impuse din nou: Ion Chicu explică - Video
Premierul Chicu a scris despre schimbări în privința unor restricții din 1 august
Вячеслав Володин

Volodin: Întotdeauna Rusia s-a pronunțat împotriva acțiunilor violente

8
(reînnoit 16:19 19.01.2021)
Președintele Dumei de Stat a declarat că participanții la acțiunile neautorizate din alte țări erau numiți de către Washington luptători pentru libertate, dar când astfel de acțiuni au avut loc în SUA, participanții la ele au fost declarați teroriști interni.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Rusia a optat întotdeauna împotriva acțiunilor violente, iar Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au susținut aceste metode. Declarația a fost făcută de președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin, care a fost citat de RIA Novosti.

Volodin a spus că deja mulți ani elita politică din SUA i-a pus pe americani să se confrunte între ei, pe diferite principii: religioase, de gen, politice. În cadrul campaniei prezidențiale, potrivit președintelui Dumei de Stat, această confruntare a căpătat un caracter un aspect deosebit de periculos și tăios din partea ambelor tabere. Utilizarea acestor instrumente de către una dintre forțele politice a determinat radicalizarea cele de-a doua părți, în cazul de față a celei care îl susține pe președintele Trump.

"Noi am fost întotdeauna împotriva acestor metode și considerăm că ele sunt inadmisibilele. Lupta pentru putere, purtată de două partide de bază din SUA, a dus la luarea cu asalt a Parlamentului și la pierderi de vieți omenești. Întotdeauna noi, dar vreau să menționez - întotdeauna, am pledat împotriva acțiunilor de forță, neconstituționale, dar Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au susținut și încurajat aceste acțiuni în multe țări ale lumii, amestecându-se în afacerile lor suverane", a declarat Volodin.

 Алексей Навальный
© Sputnik / Михаил Воскресенский
Președintele Dumei de Stat a menționat că, în Europa, în spațiul post-sovietic, în Orientul Apropiat, în Asia, în Africa, în America Latină, participanții la acțiunile neautorizate erau numiți de către Washington luptători pentru libertate și democrație.

"Dar când același lucru s-a întâmplat chiar în Statele Unite ale Americii, ei i-au declarat pe acești oameni teroriști interni, care riscă 15-20 de ani de pușcărie. Hai să le spunem lucrurilor pe nume", a declarat președintele Dumei de Stat.

El a spus că ceea ce se întâmplă în SUA constituie un atentat la drepturile și libertățile omului, dar a precizat că acestea țin de treburile interne ale țării.

Președintele Dumei de Stat a amintit că Twiter și Facebook au blocat contul președintelui în exercițiu al SUA, Donal Trump, și a menționat că samavolnicia la care se dedau rețelele sociale să nu se repete și în Rusia. Volodin a spus că departamentul pentru relații externe a Dumei de Stat i s-a dat sarcina să prezinte organizațiilor internaționale o analiză a situației formate în timpul alegerilor în SUA sub aspectul dreptului la cuvânt.

Anterior Twiter și Facebook au anunțat că blochează pe o perioadă nelimitată conturile lui Tramp, pe care l-au acuzat că ar fi incitat la violență. Exemplul acestora a fost preluat și de alte rețele de socializare mai puțin cunoscute. Platformele informaționale și companiile IT americane au un caracter global.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8


Загрузка...
Pro Moldova

Deputați din „Pro Moldova” au discutat astăzi cu socialiștii

48
(reînnoit 15:46 19.01.2021)
Deputați din fracțiunea „Pro Moldova” s-au întâlnit pe 19 ianuarie cu parlamentarii socialiști, la inițiativa acestora, pentru a discuta despre dizolvarea Parlamentului.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Un grup de deputați din „Pro Moldova” a avut marți, 19 ianuarie, „o întâlnire informală cu deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor, în cadrul căreia au discutat situația din țară și criza instituțională de după alegerile prezidențiale și demisia Guvernului Chicu”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Menționăm că fracțiunea „Pro Moldova”, în frunte cu Andrian Candu, dispune de 6 mandate în Parlament.

La întâlnirea cu socialiștii (PSRM), din partea „Pro Moldova” au participat deputații Vladimir Cebotari, Vasile Bîtca și Angel Agachi.

„Părțile au făcut un schimb de păreri despre criza politică din țară și căile de rezolvare a acesteia”, se arată în comunicat.

Fracțiunea mai anunță că deputații „Pro Moldova” se află în „comunicare informală cu deputați din fracțiunile PAS, PPDA și PDM pentru identificarea unor soluții bune pentru situația dificilă creată în țară, dar și pentru revenirea la normalitate instituțională și funcțională a statului”.

Menționăm că PSRM, care deține cele mai multe mandate în Parlament (37 din totalul de 101) a inițiat începând de marți, 19 ianuarie, discuții cu fracțiunile parlamentare în privința dizolvării Parlamentului.

„Noi, în calitate de cea mai mare fracțiune în Parlament, ne asumăm acest lucru și chemăm la dialog pentru a face foaia de parcurs cum ajungem la anticipate. Vă amintiți cum strigau în decembrie – în martie alegeri anticipate. Acum ce spun? În iunie ar fi bine. Vom ajunge așa în septembrie sau în genere nu vom ajunge la alegeri anticipate. Noi vrem alegeri parlamentare anticipate. Haideți să discutăm”, a declarat Igor Dodon, liderul PSRM.

Igor Dodon a spus că singura soluție pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate este înaintarea de către președintele Maia Sandu a unui candidat la funcția de premier și nevotarea acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
socialiștii, Moldova
Tematic
PSRM inițiază discuții despre dizolvarea Parlamentului și cere explicații CC


Загрузка...