Молдавские леи

Igor Dodon anunță cei vinovați de furtul miliardului în scurt timp vor face pușcărie

191
(reînnoit 14:49 14.05.2020)
Cei implicați în furtul miliardului ar putea în curând ajunge după gratii. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 14 mai -Sputnik. Președintele Igor Dodon spune că în perioada 2015-2019 au fost realizate au mai multe investigații cu privire la furtul miliardului, însă toate încercările de a găsi vinovatul și a întoarce banii la stat au eșuat, inclusiv și raportul Kroll, care, potrivit șefului statului, a fost o filieră greșită, iar organele statului nu s-au ocupat cu ceea ce ar fi trebuit. Totuși, Igor Dodon spune că informațiile rapoartelor pe acest subiect prezentate de comisiile parlamentare în fața deputațior, anul trecut, se confirmă. 

Banca Națională a Moldovei
© Sputnik / Мирослав Ротарь

”Am examinat toate etapele și am ajuns la concluzia că, în mare parte, conclusiziile raportului prezentat în Parlament se confirmă. Cei care au pregătit acel furt al miliardului sunt membrii Comitetului de stabilitate financiară, compus din foștri prim-miniștri, miniștri ai economiei și alții care au pregătit tot ceea ce ține de cadrul legal pentru furtul miliardului. În ultimele luni, Procuratura și organele de investigație au pus sub învinuire 10 bancheri, au avut loc percheziții în mai multe instituții, au fost inițiate echipe comune de investigație”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Șeful statului susține că organele de drept au toate pârghiile de a găsi vinovații furtului miliardului, iar în scurt timp cei implicați vor ajunge după gratii. 

”Nu vin azi cu detalii, dar avem proges substanțial în ceea ce ține investigarea fraudei bancare. Cei care au comis aceste încălcări, cei care acum ne privesc și înțeleg despre ce vorbim noi și cetățenii care așteaptă de la noi lucrul concret, stimați concetățeni, o să vedeței că, în timpul apropiat, toți vor ajunge acolo unde trebuie. Există organele de anchetă, sunt dosarele deschise, e clar la ce persoane se referă, вор должен быть в тюрьме, и он прибудет”, a menționat președintele Igor Dodon. 

Amintim că recent au fost făcute percheziții la Banca Națională în dosarul fraudei bancare. Anterior, fostul șef al BNM Dorin Drăgutanu a fost acuzat de participare la escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Atunci au fost reținute mai multe persoane, printre care viceguvernatorul Aureliu Cincilei, ex-viceguvernatorul Emma Tăbârță, precum și șeful de direcție de la Băncii Naționale Ion Ropot. Fostul șef al BNM Dorin Drăgutan a fost acuzat de fraudă și spălare de bani în proporții deosebit de mari. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

191
Tagurile:
Furtul miliardului, Igor Dodon
Tematic
Furtul miliardului: Câte bunuri obținute fraudulos au fost sechestrate în doar o săptămână
Furtul miliardului: Câte bunuri infracționale au fost sechestrate în doar o săptămână
Proteste la Paris

Franţa: violențe urbane în suburbiile Lyonului, peste 12 mașini incendiate - VIDEO

60
(reînnoit 17:51 06.03.2021)
Tulburări şi violenţe în Franţa. 30 de persoane au devastat mobilierul stradal în Rillieux-la-Pape, în suburbiile Lyonului, a doua zi după revoltele din cartierul La Duchère. Cel puțin 12 mașini au fost incendiate.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. În urma violențelor urbane care au afectat districtul La Duchère din Lyon, au avut loc noi ciocniri în suburbiile orașului, pe 5 martie, la Rillieux-la-Pape.

​Imagini cu mai multe mașini în flăcări au fost postate pe rețelele de socializare. Această izbucnire de violențe a avut loc și în sectorul Alagniers în contextul confiscărilor majore de droguri săptămâna aceasta, a afirmat primarul orașului, Alexandre Vincencet (LR), pe Twitter.

​„Un grup de delincvenți deosebit de mobili au degradat mobilierul stradal și au incendiat 12 vehicule parcate”, a scris primarul, care a adăugat că totul a durat doar aproximativ treizeci de minute.

​Potrivit AFP, 13 autoturisme au fost incendiate. Le Figaro vorbeşte despre aproximativ 15 maşini incendiate.

30 de persoane au deteriorat mobilierul stradal și au atacat și ofiţeri de poliție, a declarat Thierry Suquet, viceprefectul pentru apărare și securitate, citat de Sputnik France. Totuşi, potrivit acestuia, deși tensiunile au fost „intense”, poliția a reuşit să restabilească liniştea.

​Poliția a reușit să identifice și să aresteze imediat șase persoane, a adăugat acesta. „Condamnăm cu fermitate aceste violențe inutile, care provoacă tulburări în oraș. Facem apel la toată lumea să îşi păstreze calmul”, a spus viceprefectul. Primarul a avut aceeași reacție pe contul său de Twitter.

Ciocniri anterioare

Prima seară de violențe urbane a avut loc într-un cartier din Lyon, La Duchère, unde au fost incendiate mașini și coșuri de gunoi. Primăria a precizat că incidentele ar putea avea legătură cu un accident de scuter care a avut loc cu o zi înainte.

Un băiat de 13 ani aflat pe un scuter a fost rănit în cartier, fiind urmărit de o mașină de poliție nemarcată. Nu purta cască, iar în prezent se află în comă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
Lyon, protest, atac, Franta, Franța


Загрузка...
Prior to the grand opening ceremony of the Nord Stream gas pipeline in the German town of Lubmin.

Senatul blochează candidatura șefului CIA din cauza „Nord Stream - 2”

71
Senatorul american Ted Cruz a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când administrația lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Senatorul american Ted Cruz din Texas a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când guvernul lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

"Voi înceta blocarea când administrația Biden își va îndeplini obligația legală de a raporta și sancționa navele și companiile care construiesc conducta lui Putin", a scris Cruz pe Twitter.

​El a adăugat că administrația Biden ar trebui să înceteze să fie „moale cu Rusia”.

Anterior, comitetul special al Senatului SUA pentru informații a sprijinit numirea fostului ambasador american în Rusia, William Burns, în funcția de șef al CIA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
Joe Biden, SUA, senat


Загрузка...