Donald Trump

SUA cutremură lumea, are cel mai mare scandal din istorie! „Sunt gunoaie umane, e trădare”

3626
(reînnoit 22:35 09.05.2020)
Donald Trump: ”A fost urmărit de Administraţia Obama şi a fost vizat cu scopul de a fi doborât preşedintele. Sper că mulţi vor plăti din greu, pentru că sunt gunoaie umane… asta e trădare”

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a renunţat la acuzații și la inculparea  generalului Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Donald Trump. (document)

Cu această ocazie se dovedește – cel puțin pentru opinia publică – falsul campaniei împotriva lui Trump privind implicarea rusă în alegerea sa. Dar nu asta este partea cea mai importantă.

Deep State-ul american este dat în vileag – în sensul că a reieșit cum Michael Flynn a fost supus unor presiuni de către oameni ai serviciilor americane (FBI) pentru a da un răspuns prin care să recunoască o legătură cu un ambasador rus.

În urma cestor presiuni, în decembrie 2017, generalul Flynn a pledat ”vinovat” de declarații false în fața agenților FBI, ulterior dându-și demisia din aparatul președintelui.

Acțiunea FBI de compromitere a consilierului lui Trump

Acum, situația s-a schimbat, s-au descoperit documente FBI care arată jocul murdar al serviciului american, iar generalul Flynn a revenit asupra declarației de ”vinovat”, negând-o și făcând o afirmație uluitoare: a acceptat să pledeze ”vinovat” pentru că procurorii l-au amenințat că îi vor pune sub învinuire fiul!

În acest sens, Brandon Van Grack, procurorul șef de caz în dosarul generalului, a transmis apărării o notă de mână a șefului departamentului de contrainformații al FBI, Bill Priestap, din care rezultă că scopul audierii generalului – la acea vreme consilier al președintelui Trump, era să îl determină să mintă așa cum doreau ei – pentru a fi pus sub acuzare și pentru a fi concediat.

Bill Priestap a scris nota după o întâlnire cu fostul director al FBI, James Comey, şi cu fostul director adjunct Andrew McCabe.

De menționat că această notă, dată 24 ianuarie 2017, este scrisă la trei săptămâni după ce FBI respinsese memorandumul prin care se recomanda închiderea anchetei care viza legătura lui Flynn cu Rusia.

Din datele de până acum reiese în acțiunea FBI de compromitere a consilierului lui Trump au fost implicați directorul FBI James Comey și alte figuri din conducerea Biroului.

Ce înseamnă asta? În primul rând că FBI a făcut poliție politică și a încercat o acțiune de compromitere la Casa Albă.

În al doilea rând, că acțiunea avea ca finalitate compromiterea președintelui Donald Trump.

În al treilea rând, poate și cel mai important – dezvăluirea acțiunilor subversive ale Deep State-ului american și a legăturilor sale cu zona Democrată. Faptul este recunoscut chiar de președintele Trump.

(Flynn) ”Este nevinovat, acum pentru mine el este un și mai mare luptător! A fost urmărit de Administraţia Obama şi a fost vizat cu scopul de a fi doborât preşedintele. Sper că mulţi vor plăti din greu, pentru că sunt gunoaie umane… asta e trădare” – a declarat Donald Trump.

De remarcat atât caracterul lui Trump, care nu s-a dezis de Flynn, dar și corectitudinea procurorului de caz și a echipei sale.

Presa ”Quality”din SUA –  ”Sunt niște hoți, ar trebui obligați să de Pulitzer-ul înapoi!”

În România, cazul a fost urmărit îndeaproape de jurnalista Sorina Matei, care a făcut un remarcabil serial de analize – pentru care, probabil, și-a pierdut și emisiunea de la B1TV. 

”A 5-a ţintă a JUSTIŢIEI FAKE din SUA se pare că era chiar Donald Trump ca preşedinte în exerciţiu”, a scris azi noapte Sorina Matei. ”De aceea în memoriul apărut aseară a rămas singura ţintă clasificată şi probabil aşa va rămâne forever. Cretinii, adică Justiţia, rule of law Librescu, chiar voiau să dea o lovitură de stat prin procurori şi FBI. Azi s-au prăbuşit toţi.

Apropo de ”rule of law Librescu” – oare cum comentează Adrian Zuckerman (Ambasada SUA e pe strada Liviu Librescu) ceea ce s-a întâmplat, retragerea DoJ, scandalul FBI, poliția politică? Sau implicare unor mari publicații – considerate exemple de jurnalism ”Quality”?

Ah, da, presa americană de top a participat la compromiterea generalului Flynn – cu ținta finală președintele Trump? Ba chiar s-au dat și premii. Din nou, citez din Sorina Matei:

”Deci voi realizați că în 2018 s-a dat Premiul Pulitzer pe National Reporting pentru ambele staffuri NYTimes și WaPo pe subiectul Flynn Russia și acum s-au declasificat comunicările Pentagonului și s-a dovedit că NYTimes și WaPo au scris la comandă copy paste de pe mailuri de la Pentagon fakeuri despre Flynn?”.

Și, da, Donald Trump a spus azi noapte direct: ”Acești redactori… sunt niște hoți! Ar trebui obligați să dea înapoi premiile Pulitzer”.

Sorina Matei comentează: ”Și ăia de la NY Times și WaPo mai au puțin și sunt investigați. Ca și CNN”.

”Că și cu ei s-a lucrat pe fake. Io am urmărit multe subiecte la viața mea. Dar în fața a așa ceva, la ce kkat kkat kkat kkat este în cazul ăsta pfffff, măi, nene, Watergate sau Pentagon Papers sunt firimituri, nimicuri”, scrie jurnalista pe Facebook, dar interesant e de urmărit blogul său ”Presa curată”

Acum însă, mai apar două probleme: una majoră – legată de China – și alta minoră, comparativ – legată de Kovesi și rețeaua Soros, via Democrații americani.

Nu e exagerat: scandalul de la Washington cutremură lumea! Inclusiv România

Pe scurt, scandalul laboratorului din Wuhan nu e întâmplător – în sensul că nu degeaba face Trump atâta circ, aparent inutil. Pentru că, dacă scandalul va prinde suficient de mulți americani, se poate trece la faza 2: finanțarea cercetărilor la Wuhan de către SUA, mai precis în perioada administrației Obama – Joe Biden.  Și, de ce nu, a legăturilor dintre administrația Obama și China comunistă.

Al doilea caz, Kovesi și rețeaua Soros, tot pe scurt acum: a fost vizitată în 2011 de Robert Mueller, pe atunci șef al FBI, cel care a condus ancheta Trump – Rusia, și în 2015 de James Comey, tot șeful FBI, instalat în funcție în 2013, când și ”Zeița” venea la DNA.

Amândoi s-au întâlnit și cu Florian Coldea – Mueller se întâlnise încă din 2006, la București. Întâmplător sau nu, de atunci începe epoca interceptărilor masive, a dosarelor bazate pe interceptări – iar din 2009 încep celebrele „protocoale”. În 2009 la Washington se instalează Democratul Obama.

Am scris despre legătura între CEDO și Soros, despre influența dovedită a rețelei miliardarului – analiză bazată pe un Raport european și chiar pe sentința în cazul Kovesi contra România. Tot Soros este cel care îi susține pe Democrații americani – iar relația lui cu globalismul chinez este firească.

Acum, Administrația Trump are câteva cărți mari de jucat – și le joacă bine, de pare. E un joc pe care dacă îl pierde, Donald Trump e terminat. Dacă îl câștigă – Deep State își va linge rănile. Ca și o rețea mondială, cu Soros și alții.

Cam atât deocamdată, cazul e complicat și de o importanță formidabilă. Și da, SUA are poate cel mai mare scandal din istorie – iar Donald Trump joacă o carte care cutremură lumea. Watergate a fost un scandal intern – cel de acum pare mondial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3626
Tagurile:
lume, scandal, Scandal, SUA
Premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, foto de arhivă

Pashinyan: Situația din Armenia este gestionabilă, nu intenționez părăsesc țara

15
Se fac auzite noi declarații cu privire la criza politică din Armenia pe care autoritățile o consideră drept o tentativă de lovitură de stat.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Situația din țară poate fi gestionată, a declarat premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, în timpul unui marș alături de susținătorii săi pe străzile Erevanului.

El a numit conflictul cu conducerea Statului Major  "o reacție emoțională".

Statul Major al Forțelor Armate ale Armeniei a cerut joi demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan și l-a avertizat în ceea ce privește folosirea forței împotriva propriului popor. Pashinyan a spus că, după ceForțele Armate i-au cerut demisi, el l-a eliberat din funcție pe șeful Statului Major Onik Gasparyan.

Kremlinul
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Cu o zi mai devreme, președintele Armeniei, Armen Sarkissian, la sugestia lui Pashinyan, l-a demis pe prim-adjunctul  șefului Statului Major al Forțelor Armate Tiran Khachatryan, care, potrivit mediilor de informare, a ridiculizat afirmațiile șefului guvernului despre complexele "Iskander".

În timpul marșului, pe parcursul căreia au avut loc ciocniri între susținătorii și oponenții premierului, Pashinyan a mai spus că el și familia sa nu au de gând să fugă din țară.

"Sper că v-ați obișnuit cu teroarea informațională. Sunt răspândite tot felul de zvonuri – că, chipurile, am pregătit un avion și ne pregătim să fugim. Suntem aici și în niciun caz nu vom părăsi patria noastră. Familia mea este aici", a declarat Pashinyan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
Nikol Pashinyan, Armenia
Tematic
Criză politică în Armenia: Pașinean vorbește despre o tentativă de lovitură de stat


Загрузка...
Preșidenția

Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate

105
(reînnoit 14:31 25.02.2021)
Ordinea de zi a ședinței nu este anunțată, cu excepția chestiunii privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova convoacă Consiliul Suprem de Securitate, ședința va avea loc vineri, 26 februarie, cu începere de la ora 11.00. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială pe pagina oficială de Facebook.

”Mâine, 26 februarie, începând cu ora 11.00, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia vor fi discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, este menționat în comunicat.

Sursa precizează că, după încheierea ședinței, la ora 14.00, Maia Sandu va susține un briefing la sediul Președinției.

La ședința anterioară a CSS, Sandu a prezentat o listă de chestiuni prioritare pentru Consiliu. Printre acestea: dosarul „furtului miliardului”, cazul concesionării aeroportului internațional Chișinău, dosarele companiilor de asigurări, problema proprietăților moldovenești în Ucraina, finanțarea ilegală a partidelor politice și campaniilor electorale, dosarul „Laundromat", contrabandă cu țigări, lupta împotriva traficului de droguri, defrișările ilegale, probleme de gestionare a crizei pandemice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
Consiliul Suprem de Securitate, ședință, Maia Sandu
Tematic
Consiliul Suprem de Securitate - nu seamănă a consiliu și inspiră insecuritate


Загрузка...
Penitenciar

Perchezițiile la Penitenciarul din Cricova: Șeful instituției a fost reținut

0
(reînnoit 15:17 25.02.2021)
Alcool, jocuri de noroc și telefoane au fost depistate în urma perchezițiilor efectuate la Penitenciarul nr.15 din Cricova. Totodată, șeful instituției penitenciare a fost reținut pentru un termen de 72 de ore. 

CHIȘINĂU 25 feb - Sputnik. În urma perchezițiilor de miercuri în cadrul Penitenciarului nr.15 din Cricova, oamenii legii au depistat în celulele deținuților mai multe obiecte interzise. Este în premieră când se fac asemenea percheziții de amploare în cadrului unui penitenciar. Potrivit Poliției, descinderile au demarat în cadrul dosarului penal în privința unuia dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor. Este vorba despre Serghei Demcenco, care este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Astfel, în urma perchezițiilor au fost depistate obiecte interzise precum alcool, jocuri de noroc și telefoane. Totodată, oamenii legii au găsit peste 100 de cuțite confecționate artizanal, 30 de telefoane mobile, în jur de 40 de cartele pentru telefoane, precum și aproximativ o sută de purtători de informație electronică, de diverse dimensiuni, care urmează să fie supuse expertizării pentru stabilirea și analiza conținutului. Totodată, au fost ridicate sute de fise pentru jocuri de noroc și zeci de seturi de cărți pentru poker.

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au găsit și agende care conțineau șiruri numerice de conturi bancare, precum și numere și parole ale cardurilor bancare. Înscrisurile conțineau și liste cu sume ale datornicilor – sume impunătoare indicate în lei și valute. În urma descinderilor, au fost depistate sute de litri de alcool produs artizanal. Acesta a fost lichidat imediat de administrația penitenciarului.

Totodată, au fost găsite zeci de seringi cu substanțe lichide necunoscute, precum și zeci de pachețele cu praf, acestea urmând să fie supuse expertizei pentru a se stabili dacă este vorba de droguri. De asemenea, au fost depistate și câteva dispozitive de inhalare a substanțelor narcotice.

Oamenii legii au decis transferul a 13 deținuți în alte penitenciare. Potrivit Poliției, aceștia dețin diverse „statute” ierarhice înalte în lumea criminală, iar acțiunile lor urmează să fie investigate. 

În urma descinderilor, procurorul responsabil de acest caz a decis reținerea pentru 72 de ore a șefului Penitenciarului nr.15 din Cricova. Oamenii legii îl bănuiesc de participare și susținere, prin diferite forme, a activității organizației criminale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
PCCOCS, condamnați, reținere, percheziții la penitenciarul din Cricova
Tematic
Ce i-a promis unui deținut o angajată a Penitenciarului Cricova
Descoperire macabră: Ce a fost găsit într-un plic ajuns la Cancelaria Parlamentului


Загрузка...