Igor Dodon

Igor Dodon anunță trecerea la „scenariul 2 de acțiune”: 125 bolnavi de COVID-19

477
(reînnoit 18:00 24.03.2020)
Încă 16 cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi, bilanțul ajungând la 125 de cazuri. „Sperăm că vom trece prin această provocare fără măsuri de restricționare mai dure”, a spus Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile sunt nevoite să treacă la „scenariul doi de acțiune”, întrucât numărul bolnavilor de COVID-19 a depășit 100 de cazuri.

Scenariul presupune măsuri restrictive mai aspre, cum au fost cele dispuse ieri de Comisia Situații Excepționale (CSE), a menționat Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, convocată în această seară.

„Sperăm că vom trece prin această provocare fără măsuri de restricționare mai dure”, a spus Igor Dodon.

La ora actuală, situația este gestionată bine de autorități, a dat asigurări șeful statului.

Igor Dodon a declarat că până în prezent au fost întocmite 84 de procese verbale pentru contravenții legate de încălcarea carantinei și altor reguli ce se referă la combaterea răspândirii COVID-19.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că banii adunați pe conturile speciale deschise de autorități vor fi utilizați și pentru „motivarea financiară” a angajaților din sănătate.

Ea a precizat că încă 16 cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi, dintr-un total de 104 teste de laborator. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 125 de cazuri.

477
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (342)
Tematic
Ce este permis și ce rămâne interzis: Lista integrală a măsurilor anunțate aseară de Chicu


Загрузка...