PSRM

PSRM și PDM, o nouă rundă de negocieri: Ce au discutat

111
(reînnoit 14:03 11.03.2020)
PSRM și PDM au avut astăzi o nou rundă de negocieri în vederea creării unei coaliții de guvernare. Discuțiile s-au axat pe capitolul dedicat politicii interne.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Miercuri a avut loc o nouă rundă de discuții între reprezentanții PSRM și PDM privind crearea unei coaliții de guvernare.  

Grupurile de lucru din partea PSRM și PDM au purtat negocieri în vederea creării unei platforme politice ”care să asigure majoritatea guvernamentală în interesul cetățenilor țării”, se arată într-un comunicat.

La întâlnirea care a avut loc la Parlament au fost discutate principiile proiectului de acord. La actuala rundă de tratative, cea mai mare parte a atenției a fost focalizată pe capitolul dedicat politicii interne, ”măsurile pe care trebuie să le întreprindă guvernul de coaliție, precum și majoritatea parlamentară, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova”.

De asemenea, s-a trecut la discutarea părții din document care este dedicată politicii externe. În acest sens, a fost subliniată necesitatea păstrării unei politici externe echilibrate, multivectoriale. De asemenea, a fost punctată importanța continuării realizării prevederilor Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Amintim că la baza proiectului de acord negociat între PSRM și PDM este pus documentul semnat anul trecut de PSRM și blocul ACUM, înțelegere care s-a bucurat de un sprijin social larg, inclusiv din partea partenerilor de dezvoltare. O nouă rundă de negocieri urmează să aibă loc în următoarele zile. 

111
Tagurile:
discutate, negocieri, PDM, PSRM
Tematic
Partidul Socialiștilor va înainta un candidat la alegerile parlamentare noi de la Hâncești
Joe Biden

Prima decizie a lui Biden, în favoarea lui Soros

91
(reînnoit 08:55 21.01.2021)
La numai câteva ore de la instalare, noul președinte al SUA a semnat un ordin executiv care favorizează direct interese al lui George Soros, mare finanțator și susținător al campaniei democrate

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Abia instalat la Casa Albă, președintele Joe Biden a semnat 15 ordine executive, dintre care cel mai important vizează revenirea SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Mai mult, Biden a declarat ferm – ”Vom combate schimbările climatice așa cum n-am mai făcut-o niciodată până acum”.

Ori, principalul promotor, investitor și cel care a gândit finanțarea politicii vizând schimbările climatice este nimeni altul decât George Soros – finanțator și susținător de prim rang al campaniei lui Joe Biden!

Mai mult, Soros este un adevărat conector al intereselor europene în această.

Câteva date ale ”afacerii”: în 2009, George Soros propunea înființarea unui fond de 100 miliarde de dolari pentru ”sprijinirea adaptării statelor sărace la schimbările climatice” – și atenție, suma urma să fie asigurată din rezervele FMI.

De asemenea, în conceptul lui Soros, înființarea fondului și lichiditățile necesare urmau a fi asigurate ”din rezervele țărilor bogate la FMI”. Deci, în primul rând din rezervele SUA.

Era începutul mandatului Barack Obama, criza economică nu trecuse complet – iar Soros găsise o ”schemă”. O schema care însemna gestionarea a peste 100 miliarde! Pentru început, desigur…

Sar peste ani și alte detalii ale implicării financiare a lui Soros în lupta cu schimbările climatice și ajung la Davos, în ianuarie 2020. Soros a anunțat aici că va investi un miliard de dolari într-un proiect pentru rețeaua de universități.

Scopul? Mobilizarea împotriva “dictatorilor actuali şi în devenire” dar şi împotriva încălzirii climatice.

“Supravieţuirea societăţilor deschise este ameninţată şi ne confruntăm cu o criză şi mai mare: schimbarea climatică”, declara el acum un an, la dineul oferit la Davos, în cadrul Forumului Economic Mondial.

Printre ”dictatori”, la loc de cinste figura Donald Trump, care cu un an înainte, a notificat ONU asupra intenției de a scoate SUA din Acord, decizia devenind oficială în noiembrie 2020.

Voi reveni cu alte date despre implicarea lui George Soros în această ”luptă cu schimbările climatice”.

Deocamdată să consemnăm că Joe Biden a dat chiar în prima zi decizia – ”ordinul executiv” – care este direct în interesul planurilor lui George Soros. De altfel, Biden promisese încă din campania electorală că va readuce SUA în acord din chiar prima zi în care va ajunge la Casa Albă.

Și s-a ținut de cuvânt, ca și George Soros că îl va da jos pe Trump.

Dacă nu ați citit și despre legătura între Davos, Soros și Biden citiți în link-ul alăturat ce s-a întâmplat și cum a demarat planul în 2017.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
Soros, decizie, Joe Biden
Tematic
Biden a depus jurământul și este oficial al 46-lea președinte al SUA
Politolog militar: Se schimbă vectorul interacțiunii dintre SUA și Federația Rusă


Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Ambasadorul Rusiei în SUA, despre perspectiva unei întrevederi Putin-Biden

45
Ambasadorul rus la Washington a declarat că perspectiva unei întrevederi între Vladimir Putin și Joe Biden depinde inclusiv de situația epidemică din lume.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Perspectiva unei întâlniri dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden, în 2021, depinde inclusiv de situația pandemică din lume, a declarat ambasadorul rus  la Washington, Anatoli Antonov, într-un interviu pentru RIA Novosti.

”În condițiile pandemie,i este dificil să vorbim deocamdată despre perspectivele reluării unor acțiuni tete-a-tete, inclusiv la cel mai înalt nivel. Pornim de la faptul că formarea programului contactelor politice va depinde de normalizarea situației epidemice, asigurarea conținutului unor astfel de întâlniri, posibilitatea comunicării în marja unor evenimente multilaterale”; a spus diplomatul.

Orice planuri urmează să fie discutate și coordonate cu noua administrație a SUA, indiferent de orice situație, a adăugat el.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jen Psaki a declarat că o discuție telefonică între președinții SUA și Rusiei nu este planificată deocamdată, primele negocieri, potrivit ei, Joe Biden le va avea cu ”partenerii și aliații”.

Până în momentul de față nu au existat contacte între Putin și Biden, însă pe 15 decembrie președintele rus la felicitat pe acesta pentru victoria obținută în alegerile din SUA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
întrevedere, SUA, Rusia, Joe Biden, Putin
Tematic
Lavrov a avertizat despre pericolul cenzurii din Statele Unite pentru întreaga lume


Загрузка...
Poliție

Foto: Accident teribil la Sângerei: O tânără a murit

0
O tânără în vârstă de 19 ani a murit după ce mașina pe care o conducea s-a izbit violent de un copac. Accidentul a avut loc miercuri, la intrarea în satul Copăceni, raionul Sângerei. 

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. O tânără din raionul Râșcani se deplasa spre Sângerei, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului și s-a izbit într-un copac. Din cauza loviturii puternice, șoferița a murit pe loc până la venirea ambulanței. 

O tânără a murit într-un accident la Sîngerei
© Photo : Courtesy of Inspectoratul de Poliție Sîngerei
O tânără a murit într-un accident la Sîngerei

În urma impactului, mașina a fost transformată într-un morman de fiare, iar în automobil se aflau și doi pasageri, care s-au ales cu numeroase traumatisme și au fost transportați de urgență la spital. 

O tânără a murit într-un accident la Sîngerei
© Photo : Courtesy of Inspectoratul de Poliție Sîngerei
O tânără a murit într-un accident la Sîngerei

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei, Ina Moscaliuc, oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Sângerei, Poliție, accident


Загрузка...