Drapelul Republicii Moldova

Iată cine sunt candidații pentru funcțiile de ambasador într-o serie de state

214
(reînnoit 14:49 11.03.2020)
Comisia parlamentară pentru politica externă a aprobat candidații pentru funcțiile de ambasador în Letonia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, China, Irlanda, Italia, Cehia și SUA.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Candidații pentru funcțiile de ambasador într-o serie de state au fost aprobați miercuri, 11 martie, de Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană.

Astfel, Andrian Roșa este candidatul pentru funcția de ambasador în Letonia, Igor Bodiu - în Polonia, Alexei Cracan - în Portugalia, Anatol Cebuc - în Bulgaria, Dumitru Braghiș - în China, Larisa Minculeț - în Irlanda, Anatol Urecheanu - în Italia, Alexandru Codreanu - în Cehia, Eugen Caras - în SUA.

După ce a consultat Comisia parlamentară pentru politica externă în privința candidaturilor, obținând avizul pozitiv al acesteia, ministrul de Externe va prezenta lista candidaților Guvernului. Conform legislației, ambasadorii Republicii Moldova sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de șeful statului, la propunerea Guvernului.

214
Tagurile:
candidați, ambasadori
Tematic
Se schimbă ambasadorii - Ce spune ministrul Ciocoi despre Nicolae Chirtoacă
Ce a discutat Igor Dodon cu ambasadorii acreditați în Moldova
Ion Chicu către ambasadori: Guvernul va continua reformele convenite cu UE


Загрузка...