Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, și cu Marc Morelli

Scanarea integrată a frontierei: Ce i-a promis Ion Chicu unui investitor american

282
(reînnoit 13:37 07.03.2020)
Scanarea integrată a frontierei: O companie americană este gata să investească în Moldova câteva milioane de dolari. Iată ce i-a promis premierul Ion Chicu investitorului în prezența ambasadorului american Dereck J. Hogan.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. O companie americană intenționează să investească într-un proiect care prevede scanarea integrată a frontierei Republicii Moldova. Acest lucru a fost discutat de premierul Ion Chicu în cadrul unei ședințe de lucru cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, și cu Marc Morelli, vicepreședintele companiei „International Business Development.

Premierul a salutat ideea și a dat asigurări investitorului că va beneficia de tot sprijinul necesar.

”Suntem deschiși pentru colaborare. Vă doresc succes în implementarea proiectului pilot”, a declarat Chicu.

Potrivit Guvernului, ar fi vorba de investiții în valoare de câteva milioane de dolari pentru instalarea de software, dotarea posturilor vamale cu echipament modern, sisteme de scanare cargo și a automobilelor. Toată informația scanată va fi stocată într-o bază de date, în cadrul unui centru de comandă.

Potrivit investitorului, proiectul ar avea  ca scop optimizarea și eficientizarea procedurilor vamale.

Totodată, Guvernul precizează că prin reducerea implicării factorului uman și digitalizarea proceselor, proiectul va contribui la combaterea corupției, la creșterea veniturilor Serviciului Vamal și va face Moldova o țară atractivă pentru partenerii externi.

La etapa inițială, urmează să fie implementat un proiect pilot la una din cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei. Ulterior, acesta va fi extins la nivel național.

282
Tagurile:
frontieră, scanare, Dereck J. Hogan, Ion Chicu
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (212)
Tematic
Se întorc moldovenii? Câte persoane din Italia au intrat în țară în ultimele 14 zile


Загрузка...