Întrevederea premierului Chicu cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția

Șeful Comisiei de la Veneția la Chișinău: Ce a discutat Chicu cu Buquicchio

127
(reînnoit 11:31 21.02.2020)
Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, se află într-o vizită în țara noastră - iată ce a discutat oficialul european cu premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Procesul de reformare a justiției și acțiunile care vor fi întreprinse în perioada următoare au fost subiectele discutate de premierul Ion Chicu cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Premierul și-a exprimat încrederea că, beneficiind de asistența Comisiei de la Veneția, autoritățile din Moldova vor reuși să sporească calitatea actului justiției și încrederea în el.

Gianni Buquicchio a apreciat pozitiv dialogul constructiv al Comisiei de la Veneția cu Executivul din Republica Moldova și a dat asigurări premierului de sprijin în procesul de racordare a legislației naționale la standardele europene, precum și în asigurarea independenței și integrității justiției.

Ion Chicu i-a mulțumit oficialului pentru asistența activă și expertiza înaltă oferită Guvernului Republicii Moldova, precizând că reformarea sectorului justiției este în lista priorităților Cabinetului de Miniștri.

127
Tagurile:
Comisia de la Veneția, Gianni Buquicchio, Ion Chicu
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (212)
Tematic
Gianni Buquicchio, cu un mesaj către președintele Curții Constituționale din Moldova


Загрузка...