Benzinărie

Ion Chicu: Prețurile la carburanți vor fi plafonate din nou de către ANRE

362
Cabinetul de Miniștri urmează să aprobe un proiect de lege privind modificarea legislației privind plafonarea prețurilor la carburanți.

CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Prețurile la carburanți vor fi plafonate din nou de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Un proiect de modificare a legii urmează a fi aprobat în scurt timp de Guvernul Republicii Moldova.

În cadrul raportului săptămânal prezentat de premierul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook, acesta spune că revenirea la plafonarea de către ANRE a prețurilor la carburanți se datorează „analizei efectuate în cadrul Grupului guvernamental de monitorizare a prețurilor, instituit la recomandarea Președintelui țării”.

De precizat, acum două săptămâni, mai multe benzinării au afișat prețuri majorate la carburanți, în medie cu 70 de bani pentru benzină și motorină, iar la gazul lichefiat cu un leu. Totodată, zilele trecute prețurile au scăzut în medie cu 25 de bani.

Amintim, după aprobarea noii metodologii de către ANRE în martie 2019, petroliștii stabilesc individual prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, fără să depășească rata de rentabilitate anuală de 10%. Anterior, prețurile plafon la benzină și motorină era stabilit odată la două săptămâni de Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică.

362
Tagurile:
Benzină, Motorină, Combustibil, ANRE, pret plafon
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (212)
Tematic
Decizie importantă privind creșterea prețurilor, luată de Dodon, Greceanîi și Chicu


Загрузка...