Premierul Ion Chicu

Investitorii străini, nemulțumiți de impozitarea tichetelor de masă: Ce le promite Chicu

439
(reînnoit 19:05 02.01.2020)
Reprezentanții unor companii franceze și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu modificarea legii privind impozitarea tichetelor de masă, care a avut loc în august 2019 - iată ce l-ea promis premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Evoluția implementării tichetelor de masă a fost subiectul discuției dintre premierul Ion Chicu cu ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff și cu un grup de reprezentanți ai companiilor franceze în Republica Moldova.

Reprezentanții companiilor franceze și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu modificarea legii privind impozitarea tichetelor de masă, care a avut loc în august 2019. Din afirmațiile oamenilor de afaceri, impozitarea tichetelor de masă a împiedicat atingerea obiectivelor setate și le creează unele impedimente de ordin fiscal și administrativ.

Prim-ministrul le-a dat asigurări investitorilor de intenția Guvernului de a susține afacerile și de a crea un mediu predictibil. Întrucât Executivul nu are posibilitatea de anulare a impozitării tichetelor de masă, a fost identificată o soluție provizorie de a majora valoarea tichetului de masă de la 45 lei la 55 lei.

”Considerăm alimentarea sănătoasă a angajaților un obiectiv important și un factor care poate susține dezvoltarea afacerilor în Moldova. Deci, puteți conta pe suportul nostru în identificarea soluțiilor”, a declarat Chicu.

Totodată, părțile au convenit să monitorizeze, în condițiile noi, evoluția afacerilor pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, iar în luna martie va fi organizată o ședință cu responsabilii, unde va fi constat progresul și vor fi apreciate perspectivele în implementarea tichetelor de masă.

439
Tagurile:
Ion Chicu, promisiune, investitori
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (212)


Загрузка...