Ion Ceban Ион Чебан

De cine s-ar putea despărți primarul Capitalei, Ion Ceban Detalii

273
(reînnoit 13:37 09.12.2019)
Primarul Capitalei, Ion Ceban, i-a avertizat astăzi pe pretori că îi va demite dacă în sectoarele pe care le administrează nu va fi curățenie. Avertismentul a fost făcut în cadrul ședinței operative a serviciilor municipal.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Primarul Chișinăului a evidențiat faptul că pe străzile centrale și secundare, serviciile de salubrizare își fac treaba bine, dar în curțile blocurilor situația este cu totul alta.

„Prin curți există mormane de deșeuri - frunziș și alte gunoaie. Rog pretorii să stabilească niște termene exacte pentru a redresa situația în acest sens. Pentru că oamenii ne privesc, iar autoritățile trebuie să-și onoreze angajamentele făcute public”, a subliniat Ceban.

Astfel, pretorii sectoarelor Centru, Buiucani, Râșcani și Ciocana au la dispoziție o săptămâna pentru a evacua deșeurile, iar cel al sectorului Botanica – 10 zile.

„În sectorul în care vor fi înregistrate nereguli la capitolul respectiv, cu acel pretor de sector ne vom despărți”, a conchis Ion Ceban.

273
Tagurile:
demiteri, pretori, primărie, Primar, Ion Ceban
Tematic
Ion Ceban se află la București: Care este scopul vizitei
Ion Ceban s-a întâlnit cu primarul Kievului: Vezi ce decizii au luat
Ședința Parlamentului

Începe sesiunea parlamentară de primăvară: Când se vor întruni deputații în ședință

22
(reînnoit 20:51 20.01.2021)
Parlamentarii deschid sesiunea ordinară de primăvară începând cu 1 februarie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Deputații urmează să înceapă sesiunea parlamentară de primăvară la 1 februarie. 

Șeful Legislativului Zinaida Greceanîi a semnat o dispoziție în acest sens. Biroul permanent al Parlamentului urmează să stabilească când va avea loc prima ședință plenară din sesiunea de primăvară, după pregătirea proiectului ordinii de zi.

Sesiunea de toamnă-iarnă s-a încheiat oficial în data de 16 decembrie. Ulterior, Parlamentul a avut programată o ședință extraordinară în data de 23 decembrie, atunci când trebuia să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece cu puțin timp înainte de începerea ședinței Chicu a anunțat că demisionează din funcția de premier. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
deputați, sesiune, Parlament


Загрузка...
Igor Dodon

Dodon a invitat partidele de stânga se unească la alegerile parlamentare

85
Fostul președinte nu a exclus că Partidul Socialiștilor va forma un bloc electoral pe flancul stâng.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Șeful PSRM, Igor Dodon, a anunțat că va propune partidelor de stânga din Moldova să meargă împreună la alegerile parlamentare anticipate. Mai mult, ex-președintele nu exclude faptul că formațiunea sa politică va forma un bloc electoral cu alte partide de stânga. El a declarat acest lucru în timpul unei emisiuni televizate. 

"Ar fi ideal să unim flancul stâng și să mergem cu un front unit. Nu exclud că voi ieși cu o astfel de inițiativă după următoarea ședință a Consiliului Republican. Deja cu propuneri concrete: să ne unim pe o singură platformă împotriva celor care vor să distrugă statul", a spus Dodon.

Fostul președinte nu a numit partidele cu care este gata să se unească, dar a spus că apelul său ar trebui luat foarte în serios.

"Trebuie să creăm un bloc de forțe de stânga, vom găsi simboluri mai bune. Cred că steaua socialistă este mai cunoscută. Putem lua steaua, putem să formăm un bloc, să mergem la alegeri și să obținem majoritate parlamentară. Și acest lucru este real”, a spus el.

Mai devreme, Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului și liderul mișcării pentru unirea cu România „Unirea”, a făcut o propunere de creare a unui bloc de forțe pro-europene de dreapta. În opinia sa, un astfel de bloc ar putea include: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Demnitate și Adevăr (DA) și Partidul Unității Naționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

85
Tagurile:
parlamentare, partide de stânga, Igor Dodon
Tematic
Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu de uzurparea puterii de stat


Загрузка...