Igor Dodon si Maia Sandu - foto de arhivă

Eliberarea lui Filat: Dodon vina pe fostul Guvern - Maia Sandu neagă categoric

177
Eliberarea lui Filat din închisoare înainte de termen a fost „pregătită” și „aprobată tacit” de fostul Guvern, consideră Igor Dodon. El a făcut declarația după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen a devenit posibilă cu „aprobarea tacită” a fostului Guvern, condus de Maia Sandu, și în special a Ministerului Justiției.

 „Această eliberare (a lui Vlad Filat din penitenciar – n.red.) a fost pregătită de fosta guvernare (...) Reducerea termenului a avut loc cu aprobarea tacită a guvernării”, a declarat Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de miercuri, 4 decembrie.

Reducerea termenului de detenție pentru Filat a fost redusă de două ori, prin două încheieri ale Judecătoriei Chișinău, din 30 iulie și, respectiv, 28 octombrie 2019.

Încheierile nu au fost atacate în instanța de judecată de fostul Guvern, a accentuat Igor Dodon.

După ședința CSS, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a subliniat că pe 12 noiembrie 2019, anume „în ziua căderii Guvernului”, șeful Penitenciarului nr. 13 a depus un demers către Judecătoria Centru pentru eliberarea condiționată a lui Filat, înainte de termen. Notăm că Guvernul condus de Ion Chicu a fost învestit pe 14 noiembrie.

„Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare. Să fie foarte clar - Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie”, a scris pe Facebook Maia Sandu în ziua eliberării lui Vlad Filat.

Vlad Filat
© Sputnik / Мирослав Ротарь
Eliberarea ex-premierului Vlad Filat din închisoare a fost unul dintre subiectele discutate de Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocat în ședință de președintele Igor Dodon.

Pe agenda CSS au mai figurat chestiuni importante precum investigarea furtului din sistemul bancar, situația în domeniul asigurării cu energie electrică și gaze naturale, situația Aeroportul Internațional Chișinău și necesitatea reîntoarcerii acestuia în gestiunea statului, legalitatea interceptărilor telefonice efectuate de organele de drept.

177
Tagurile:
Vlad Filat, Igor Dodon
Tematic
Ce a decis CSS în privința banilor de peste hotare proveniți din frauda bancară


Загрузка...