Igor Dodon

Ce a decis CSS în privința banilor de peste hotare proveniți din frauda bancară

207
(reînnoit 11:09 04.12.2019)
Igor Dodon a ieșit cu declarații după ședința Consiliului Suprem de Securitate. S-a discutat despre furtul din sistemul bancar, securitatea energetică, situația Aeroportului Chișinău, interceptările telefonice, eliberarea din penitenciar a lui Vlad Filat.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Consiliul Suprem de Securitate (CSS), întrunit în ședință miercuri, 4 decembrie, a decis anunțarea, în regim de urgență, a unui concurs pentru contractarea unui partener extern care să recupereze banii și bunurile de peste hotare rezultate din „furtul miliardului”.  

Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon după ședința CSS, convocată în dimineața zilei.

Șeful statului a menționat că „principalii beneficiari” ai furtului din sistemul bancar „sunt Filat, Plahotniuc și Șor”.

Instanțele de drept moldovenești au posibilitatea să sechestreze bunuri aflate pe teritoriul statului, dar nu și de peste hotare. Din acest motiv, este necesar ca statul  Republica Moldova să contracteze un partener extern în acest scop, a explicat Igor Dodon.

Președintele a convocat astăzi în ședință noua componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Pe agenda întrunirii au figurat mai multe subiecte importante, printre care investigarea furtului din sistemul bancar, situația în domeniul asigurării cu energie electrică și gaze naturale, situația Aeroportul Internațional Chișinău și necesitatea reîntoarcerii acestuia în gestiunea statului, legalitatea interceptărilor telefonice efectuate de organele de drept, precum și eliberarea înainte de termen din detenție a lui Vlad Filat.

207
Tagurile:
frauda bancara, ședința CSS
Tematic
Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Oleg Vasnețov: Iată ce au discutat – Video
Anul Familiei în Moldova-2019: Anunț important făcut de președintele Dodon


Загрузка...