Vlad Filat

Unde s-a dus Vlad Filat după ce a fost eliberat din penitenciar

717
Vlad Filat ar fi mers în vizită la părinții săi după ce a fost eliberat din închisoare. Presa a difuzat imagini care, în opinia jurnaliștilor, ar confirma, indirect, acest lucru.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Posturi private de televiziune au prezentat aseară imagini cu două automobile parcate în fața porților gospodăriei părinților lui Vlad Filat, eliberat în ajun din Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Jurnaliștii au presupus că ex-premierul a mers în satul Lăpușna, din Hâncești, pentru a-și vizita părinții, dar n-au pus pe post imagini cu acesta.

Vlad Filat a fost eliberat „condiționat, înainte de termen” pe 3 decembrie, conform deciziei Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care a făcut trimitere la articolul 91 din Codul Penal.

Ex-premierul, reţinut pe 15 octombrie 2015, imediat după ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat, a fost condamnat, pe 27 iunie 2016, la 9 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat în seara de 3 decembrie, la un briefing, că are mai multe suspiciuni că eliberarea lui Vlad Filat a fost făcută cu grave încălcări ale legislației.

Ministrul Justiției a declarat că-i va cere explicații conducerii Administrației de Stat a Penitenciarelor cu referire la temeiul expedierii demersului de eliberare a fostului premier, pentru a vedea dacă acesta este suficient de întemeiat și dacă încheierea a fost pronunțată conform prevederilor legale.

717
Tagurile:
unde, eliberare, Vlad Filat
Tematic
În exclusivitate: Prima reacție a lui Igor Dodon, după eliberarea lui Vlad Filat
Exclusiv: Motivul pentru care a fost eliberat Vlad Filat
Informații noi despre fosta amantă a lui Vlad Filat: Unde se ascundea de Poliție


Загрузка...