Игорь Додон Igor Dodon

În exclusivitate: Prima reacție a lui Igor Dodon, după eliberarea lui Vlad Filat

9386
(reînnoit 16:45 03.12.2019)
Prima reacție a lui Igor Dodon după ce a fost eliberat din închisoare fostul premier Vlad Filat. Iată ce a declarat pentru Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Președintele țării Igor Dodon a venit cu o primă reacție referitor la eliberarea din detenție a fostului premier Vlad Filat. Acesta a declarat că deocamdată nu cunoaște prea multe despre această situație, dar va reveni ulterior cu mai multe informații. 

”Acum mă informez, iar mâine, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, voi veni cu o reacție”, a declarat el.

Potrivit lui Dodon, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, va prezenta mai multe detalii. 

Solicitat de Sputnik Moldova, ministrul a spus că astăzi, la 18:00, va susține un briefing la acest subiect.

9386
Tagurile:
Vlad Filat, Eliberare, Dodon
Tematic
Dodon: SUA ar fi gata să-l extrădeze pe Vlad Plahotniuc
Îndemnul lui Trump legat de alegerile prezidențiale

Îndemnul lui Trump legat de alegerile prezidențiale: Iată ce propunere a făcut

46
(reînnoit 18:52 06.08.2020)
Președintele Statelor Unite ale Americii solicită ca dezbaterile electorale să fie demarate cât mai devreme posibil - iată de ce.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a solicitat amânarea primei dezbateri prezidențiale, programată pentru 29 septembrie, deoarece „în unele cazuri” votarea la alegerile prezidențiale prin poștă poate începe mai devreme de această dată.

”Cum pot trimite alegătorii buletinele de vot începând, în unele cazuri, cu o lună înaintea primei dezbateri prezidențiale. Programați din timp prima dezbatere. Pentru mine, dezbaterile reprezintă o datorie civică. Joe Biden și eu îi datorăm asta poporului american!” - a scris președintele american pe contul său oficial de Twitter.

​Mai devreme a fost anunțat că prima dezbatere prezidențială din SUA va avea loc pe 29 septembrie la Cleveland, Ohio. Dezbaterea este co-fondată de Universitatea Case și Clinica Cleveland. Înainte de aceasta, dezbaterea trebuia să fie organizată de Universitatea Notre Dame din South Bend, Indiana, dar conducerea universității a refuzat să dezbată din cauza coronavirusului.

În prezent, orarul dezbaterilor este următorul: candidații partidelor republican și democrat se vor întâlni pe 29 septembrie la Cleveland, pe 15 octombrie la Miami (Florida) și 22 octombrie în Nashville, Tennessee. Candidații pentru funcția de vicepreședinți vor avea dezbateri miercuri, 7 octombrie, în Salt Lake City, Utah.

Președintele SUA, Donald Trump, candidează pentru un al doilea mandat din partea republicanilor. Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat alegerile primeris în cadrul Partidului Democrat. Înaintarea ambilor candidați în cadrul Congreselor de partid din august este considerată o formalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
propunere, Trump, alegeri
Tematic
Joe Biden, acuzații incendiare: Dacă Trump câștigă alegerile, ”nu va mai exista NATO”


Загрузка...
Departamentul de stat american

Ambasada Rusiei în SUA, despre raportul Departamentului de Stat cu privire la „propagandă”

45
Raportul Departamentului de Stat cu privire la „propaganda rusă” are scopul de a „îneca” propunerile Moscovei de a relua cooperarea cu Statele Unite, a declarat ambasada Rusiei la Washington.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Potrivit ambasadorului Rusiei la Washington, raportul Departamentului de Stat cu privire la „propaganda rusă” are drept scop atenuarea propunerilor Moscovei privind reluarea cooperării cu Statele Unite.

Anterior, Centrul pentru Cooperare Globală din cadrul Departamentului de Stat a publicat un raport privind „pilonii dezinformării rusești”, care sistematiza conceptul de „propagandă rusă”. Această definiție a fost atribuită, în special, mass-mediei rusești cu finanțare de la stat. Ca exemple de dezinformare sunt aduse titlurile Sputnik, RIA Novosti, RT, Channel One, Russia 24 și altele.

Ambasada a îndemnat mass-media rusească și cea străină care „îndrăznește să critice Statele Unite” să țină cont de faptul că „ar putea și vor deveni aproape sigur obiectul unei examinări atente”, iar resursele lor din rețelele sociale americane riscă să fie blocate fără a fi oferite explicații.

Ambasada a declarat că Departamentului de Stat „deloc nu-i place existența unor surse alternative de informații”. După cum precizează misiunea diplomatică, pentru a le discredita „sunt implicate resurse importante”.

"Orice voce care contravine Washingtonului este declarată ”dezinformare” în serviciul Kremlinului și al serviciilor speciale rusești", au precizat diplomații într-un comentariu postat pe Facebook.

Ambasada a adus drept exemplu declarațiile absurde prezente în raport. Astfel, în cadrul „comunicațiilor oficiale ale guvernului”, Ministerul de Externe al SUA l-a inclus pe liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vladimir Jirinovski și pe postul privat de radio ”Govorit Moscova”.

”Dacă asta este culmea întregii structuri pe care colegii noștri americani au construit-o atât de atent, seamănă mai mult cu o casă de cărți de joc”, a precizat ambasada.

Departamentul de Stat al SUA a solicitat 138 de milioane de dolari în 2021 pentru a „contracara dezinformarea și propaganda din partea Rusiei”. Anterior, Kremlinul și Ministerul rus de Externe au negat în repetate rânduri acuzațiile aduse Rusiei privind dezinformarea.

În SUA există o agenție de stat pentru radiodifuziune străină - structura-mamă a ”Vocii Americii” și Radio Liberty / Europa Liberă, pe care Ministerul Justiției rus, împreună cu alte surse media, le-a inclus pe lista agenților străini. Organizația, care din 1994 se numea Comitetul guvernatorilor de radiodifuziune (Broadcasting Board of Governors), a fost redenumită în 2018 în Agenția Americană pentru Mass-media Globală (USAGM). În cadrul acesteia, sunt difuzate programe de televiziune, dar aproape în exclusivitate pentru transmisiunile pe internet. Agenția este finanțată integral din bugetul SUA, în 2017 cheltuielile sale s-au ridicat la 748 de milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
Rusia, Departamentul de Stat, propaganda
Tematic
Uniunea Jurnaliștilor din Germania a cerut autorităților să nu elibereze licență pentru RT
În Occident cer închiderea "ziarului rasist". Rusia a fost deja acuzată


Загрузка...
Bucătărie la o grădiniță

Deschiderea grădinițelor în Chișinău Câte sunt gata

19
(reînnoit 11:58 07.08.2020)
Întreaga comunitate a municipiului Chișinău este în pregătire pentru începerea unui nou an școlar. Iată la ce etapă sunt instituțiile de învățământ.

CHIȘINĂU, 7 aug- Sputnik. Aproximativ 46 de milioane de lei au fost alocate pentru lucrările de reparație a instituțiilor de învățământ din Chișinău. Precizarea a fost făcută pentru Sputnik Moldova de viceprimarul Angela Cutasevici.

Potrivit acesteia, din totalul de 142 de instituții, în proces de reparație sunt 48 de instituții de învățământ secundar, gimnazial, liceal și extrașcolar și 94 de instituții de educație timpurie.

„În grădinițe, lucrările de reparație sunt efectuate în proporție de 95%. Ce ține de instituțiile de învățământ secundar, în 29 lucrările continuă, dar nu afectează sub nici o formă reluarea activității educaționale”, a menționat Cutasevici.

Viceprimarul mai spune că grădinițele au fost dotate în proporție sută la sută cu echipamente și substanțe de protecție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. La moment, Primăria este în procesul de achiziții și pentru instituțiile secundare.

Amintim, autoritățile intenționează să redeschidă de la 1 septembrie instituțiile de învățământ din țară, doar cu condiția respectării tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
grădinițe, societate, lucrători grădinițe, grădinițe Chișinău, Grădinițe


Загрузка...