Parlamentul are un nou vicepreședinte: Cine a fost numit în locul lui Ion Ceban

106
(reînnoit 15:56 29.11.2019)
Parlamentul s-a reunit astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi figurează două proiecte de hotărâre, inclusiv numirea unui vicepreședinte al Legislativului.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik.  Deputații l-au numit astăzi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului pe deputatul PSRM Vlad Batrâncea. Funcția a rămas vacantă după ce Ion Ceban și-a depus mandatul de vicepreședinte al Parlamentului, având în vedere că a devenit primar al Chișinăului, în urma alegerilor locale generale.

”După plecarea din Parlament a domnului Ion Ceban, PSRM a venit cu propunerea de a alege un vicepreședinte al Parlamentului. S-a propus să fie ales Vlad Bătrâncea. Așa a decis PSRM, căruia îi revine această funcție”, a declarat speakerul Zinaida Greceanîi. 

Vlad Batrîncea are 38 de ani și este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din anul 2014. După numirea lui Batrâncea în funcția de vicepreședinte al Parlamentului, a devenit vacantă funcția de șef al fracțiunii PSRM. În locul lui Vlad Batrânea a fost ales deputatul socialist Corneliu Furculiță. 

106
Tagurile:
vicepreședinte, președinte, Parlament
Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (202)
Tematic
Cine îl înlocuiește în Parlament pe Ion Ceban, care a fost ales primar al Capitalei
A murit un deputat din cadrul Blocului ACUM: Mesajul președintelui Parlamentului


Загрузка...