Procurorul general, Alexandr Stoianoglo

Mesajul noului procuror general, Alexandr Stoianoglo: Iată ce se va întâmpla de luni

480
(reînnoit 12:35 29.11.2019)
Noul procuror general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că de acum încolo Procuratura nu va mai interveni în mod ilegal și abuziv în activitatea agenților economici.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a făcut această declarație după ce a fost prezentat de șeful statului, Igor Dodon,  angajaților Procuraturii Generale.

"Și vreau să fac public primul meu mesaj pentru societate, pentru oameni: începând de săptămâna viitoare Procuratura nu va interveni în activitatea economică a agenților economici. Asta înseamnă că nu vor mai fi show-uri cu mascați, rețineri, arestări ilegale și abuzive. Asta înseamnă că toate dosarele legate de oamenii care lucrează în sectorul real al economiei vor fi bazate doar pe materialele Inspectoratului Fiscal", a declarat Stoianoglo.

El a spus că prin acest apel al lui sunt vizate toate organele de urmărire penală din țară.

"Noi nu putem mai mult să ținem în frică toată țara", a spus el, precizând că acesta este un mesaj și pentru oamenii de afaceri. Dar, a adăugat noul procuror general, asta nu înseamnă că oamenii de afaceri nu să iasă în afara câmpului legal prin activitățile lor de business.

Stoianoglo a mai anunțat că va propune o nouă echipă la cârma Procuraturii Generale.

480
Tagurile:
mesaj, procuror general


Загрузка...