Zinaida Greceanîi

Zinaida Greceanîi: Domeniul social și infrastructura, prioritare în bugetul de stat 2020

52
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că o parte importantă din cheltuielile bugetului de stat pentru 2020 vor fi redirecționate pentru domeniul social și dezvoltarea infrastructurii.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. În bugetul de stat pentru 2020 o parte importantă va fi dedicată domeniului social și investițiilor în infrastructură. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din Chișinău.

Potrivit speakerului, în domeniul infrastructurii vor fi investiți mai bine de un miliard de lei, urmând să fie create noi locuri de muncă necesare pentru realizarea programelor de dezvoltare. 

Pe dimensiunea socială, proiectul bugetului de stat prevede indexarea pensiilor de două ori pe an, acordarea de alocații pentru sărbătorile de iarnă pentru peste 600 de mii de pensionari, îndemnizații pentru tineri specialiști, susținerea pedagogilor, medicilor, în special în mediul rural, alte inițiative sociale necesare cetățenilor.

Totodată, Zinaida Greceanîi a specificat că autoritățile sunt determinate să continue proiectele investiționale lansate anterior în colaborare cu partenerii de dezvoltare.

Zinaida Greceanîi a anunțat că examinarea proiectului bugetului de stat pentru 2020 va fi o chestiune prioritară pentru deputați în etapa imediat următoare.

52
Tagurile:
Zinaida Greceanâi, bugetul de stat
Tematic
Bugetele locale, cu bani mai mulți din contul impozitelor colectate
Guvernul avizează cele mai importante legi financiare: Sindicatele vin cu amendamente
Bugetul de Stat-2020: Ce noutăți are cea mai importantă lege financiară a țării


Загрузка...