Ion Chicu

Ion Chicu a ajuns la Londra: Mesaj privind dezvoltarea economiei naționale

173
(reînnoit 14:54 22.11.2019)
Prim-ministrul Republicii Moldova participă astăzi la Forumul Investițional BERD, organizat de către Banca Europeană pentru Construcții și Dezvoltare.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, participă alături de oficiali ai altor state la Forumul Investițional BERD, organizat în premieră de către Banca Europeană pentru Construcții și Dezvoltare, cu ocazia aniversării a 10 ani a inițiativei Parteneriatului Estic.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul moldovean a ținut un discurs în fața șefilor de state și guverne din Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Ucraina, Belarus și Moldova, reprezentanți de nivel înalt ai UE și BEI, precum și investitori internaționali.

Mesaj important pentru moldoveni: Despre ce a discutat premierul cu reprezentantul BERD>>>

În mesajul său, Chicu a vorbit despre viziunea de dezvoltare a economiei naționale, creșterii investițiilor în sectoarele cheie și dezvoltarea economică durabilă a țării.

„Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale, dar să trecem la  cele cu valoare adăugată înaltă, care folosesc materii prime locale pentru prelucrare și să asigurăm exportul acestora la un nivel tehnologic avansat. Vrem să promovăm și viziunea noastră clară asupra unei agriculturi performante. Trebuie să fii cel mai bun, în ceea ce ești deja bun”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a dat drept exemplu sectorului automotive, care s-a dovedit a fi o istorie de succes în Republica Moldova. Numărul angajaților în acest sector a ajuns în 2018 la 15 mii.

Guvernul Chicu declară Moldova „total nepregătită de iarnă”: Planul de acțiuni anunțat>>>

Totodată, prim-ministrul a apreciat rolul important al BERD în susținerea dezvoltării economice a țării. Volumul total de investiţii BERD în Republica Moldova până în prezent este de 1,29 miliarde de euro prin intermediul a 128 de proiecte.

173
Tagurile:
Parteneriat Estic, BERD, BERD acordă un împrumut Republicii Moldova, Londra, Ion Chicu
Tematic
Guvernul Chicu declară Moldova „total nepregătită de iarnă”: Planul de acțiuni anunțat
Mesaj de ultimă oră venit din Ungaria pentru premierul Ion Chicu


Загрузка...