Cosmos

Rusia, îngrijorată de planurile NATO pentru spațiul cosmic

133
(reînnoit 22:04 22.11.2019)
Rusia este îngrijorată de intenția NATO de a declara spațiul cosmic drept o nouă sferă operațională a Alianței Nord-Atlantice.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Moscova este îngrijorată de faptul că NATO a declarat spațiului cosmic drept sferă operațională, considerând că acest lucru nu corespunde intereselor securității globale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că țările Alianței intenționează să declare spațiul cosmic drept noua sa sferă operațională, însă nu vor amplasa acolo arme.

“Astfel de declarații provoacă îngrijorări. Planificarea militară a Alianței este îndreptată spre atingerea supremației în toate mediile, cu toate consecințele de rigoare sub formă de militarizare și escaladarea tensiunilor. Acum Alianța a ajuns și în spațiul cosmic. Noi vom urmări, evident, cu atenție cum și prin ce vor fi materializate asigurările secretarului general al NATO, domnul Stoltenberg, despre lipsa de intenție a organizației de a amplasa arme în spațiu”, a spus Zaharova în cadrul unui briefing.

Ea a mai subliniat că Moscova îndeamnă statele NATO să susțină eforturile Rusiei, îndreptate spre împiedicarea unei curse a înarmărilor în spațiul cosmic, care ar putea afecta negativ securitatea internațională și stabilitatea strategică.

Deputat: Planurile NATO în spațiul cosmic vor duce lumea spre o catastrofă>>>

“Pornim de la faptul că transformarea spațiului cosmic într-o arenă a confruntărilor militare nu ar răspunde intereselor de securitate a niciunei țări din lume, inclusiv ale statelor membre NATO”, a adăugat purtătorul de cuvânt al diplomației de la Moscova.

133
Tagurile:
cosmos, ingrijorare, planuri, NATO, Rusia
Tematic
SUA mizează pe militarizarea spațiului cosmic
Îndemnul lui Trump legat de alegerile prezidențiale

Îndemnul lui Trump legat de alegerile prezidențiale: Iată ce propunere a făcut

42
(reînnoit 18:52 06.08.2020)
Președintele Statelor Unite ale Americii solicită ca dezbaterile electorale să fie demarate cât mai devreme posibil - iată de ce.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a solicitat amânarea primei dezbateri prezidențiale, programată pentru 29 septembrie, deoarece „în unele cazuri” votarea la alegerile prezidențiale prin poștă poate începe mai devreme de această dată.

”Cum pot trimite alegătorii buletinele de vot începând, în unele cazuri, cu o lună înaintea primei dezbateri prezidențiale. Programați din timp prima dezbatere. Pentru mine, dezbaterile reprezintă o datorie civică. Joe Biden și eu îi datorăm asta poporului american!” - a scris președintele american pe contul său oficial de Twitter.

​Mai devreme a fost anunțat că prima dezbatere prezidențială din SUA va avea loc pe 29 septembrie la Cleveland, Ohio. Dezbaterea este co-fondată de Universitatea Case și Clinica Cleveland. Înainte de aceasta, dezbaterea trebuia să fie organizată de Universitatea Notre Dame din South Bend, Indiana, dar conducerea universității a refuzat să dezbată din cauza coronavirusului.

În prezent, orarul dezbaterilor este următorul: candidații partidelor republican și democrat se vor întâlni pe 29 septembrie la Cleveland, pe 15 octombrie la Miami (Florida) și 22 octombrie în Nashville, Tennessee. Candidații pentru funcția de vicepreședinți vor avea dezbateri miercuri, 7 octombrie, în Salt Lake City, Utah.

Președintele SUA, Donald Trump, candidează pentru un al doilea mandat din partea republicanilor. Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat alegerile primeris în cadrul Partidului Democrat. Înaintarea ambilor candidați în cadrul Congreselor de partid din august este considerată o formalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
propunere, Trump, alegeri
Tematic
Joe Biden, acuzații incendiare: Dacă Trump câștigă alegerile, ”nu va mai exista NATO”


Загрузка...
Departamentul de stat american

Ambasada Rusiei în SUA, despre raportul Departamentului de Stat cu privire la „propagandă”

42
Raportul Departamentului de Stat cu privire la „propaganda rusă” are scopul de a „îneca” propunerile Moscovei de a relua cooperarea cu Statele Unite, a declarat ambasada Rusiei la Washington.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Potrivit ambasadorului Rusiei la Washington, raportul Departamentului de Stat cu privire la „propaganda rusă” are drept scop atenuarea propunerilor Moscovei privind reluarea cooperării cu Statele Unite.

Anterior, Centrul pentru Cooperare Globală din cadrul Departamentului de Stat a publicat un raport privind „pilonii dezinformării rusești”, care sistematiza conceptul de „propagandă rusă”. Această definiție a fost atribuită, în special, mass-mediei rusești cu finanțare de la stat. Ca exemple de dezinformare sunt aduse titlurile Sputnik, RIA Novosti, RT, Channel One, Russia 24 și altele.

Ambasada a îndemnat mass-media rusească și cea străină care „îndrăznește să critice Statele Unite” să țină cont de faptul că „ar putea și vor deveni aproape sigur obiectul unei examinări atente”, iar resursele lor din rețelele sociale americane riscă să fie blocate fără a fi oferite explicații.

Ambasada a declarat că Departamentului de Stat „deloc nu-i place existența unor surse alternative de informații”. După cum precizează misiunea diplomatică, pentru a le discredita „sunt implicate resurse importante”.

"Orice voce care contravine Washingtonului este declarată ”dezinformare” în serviciul Kremlinului și al serviciilor speciale rusești", au precizat diplomații într-un comentariu postat pe Facebook.

Ambasada a adus drept exemplu declarațiile absurde prezente în raport. Astfel, în cadrul „comunicațiilor oficiale ale guvernului”, Ministerul de Externe al SUA l-a inclus pe liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vladimir Jirinovski și pe postul privat de radio ”Govorit Moscova”.

”Dacă asta este culmea întregii structuri pe care colegii noștri americani au construit-o atât de atent, seamănă mai mult cu o casă de cărți de joc”, a precizat ambasada.

Departamentul de Stat al SUA a solicitat 138 de milioane de dolari în 2021 pentru a „contracara dezinformarea și propaganda din partea Rusiei”. Anterior, Kremlinul și Ministerul rus de Externe au negat în repetate rânduri acuzațiile aduse Rusiei privind dezinformarea.

În SUA există o agenție de stat pentru radiodifuziune străină - structura-mamă a ”Vocii Americii” și Radio Liberty / Europa Liberă, pe care Ministerul Justiției rus, împreună cu alte surse media, le-a inclus pe lista agenților străini. Organizația, care din 1994 se numea Comitetul guvernatorilor de radiodifuziune (Broadcasting Board of Governors), a fost redenumită în 2018 în Agenția Americană pentru Mass-media Globală (USAGM). În cadrul acesteia, sunt difuzate programe de televiziune, dar aproape în exclusivitate pentru transmisiunile pe internet. Agenția este finanțată integral din bugetul SUA, în 2017 cheltuielile sale s-au ridicat la 748 de milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
Rusia, Departamentul de Stat, propaganda
Tematic
Uniunea Jurnaliștilor din Germania a cerut autorităților să nu elibereze licență pentru RT
În Occident cer închiderea "ziarului rasist". Rusia a fost deja acuzată


Загрузка...
Proteste împotriva legii carantinării și izolării, București

Reacție incendiară din China contra dezinformării susținute de Bruxelles: ”O mizerie!”

0
(reînnoit 19:29 06.08.2020)
Este îngrijorător că o publicație de prestigiul lui ”Politico” ajunge să publice minciuni și manipulări de tipul ”protestatarii neagă existența virusului” și să se ia de tineri care au curajul de a-și exprima o opinie.

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik.”ÎNTREBARE: Când știm că organele de dezinformare sunt în misiune? RĂSPUNS: Atunci când instituții susținute de stat (UE și România, în cazul de față) se promovează reciproc pentru a dezinforma și pentru a arunca lături peste cei care vorbesc liber”.

Așa începe textul transmis de la Beijing de reputatul jurnalist Daniel Tomozei-Dimian de la Radio China International, și el se referă la un articol din ”Politico”, o importantă publicație susținută de Bruxelles.

”Avem o mizerie de text semnată de un anume Matei Roșca în Politico (portavoce pe bani UE), preluată de DIGI24 (portavocea securității de rit nou)”, scrie jurnalistul de la Beijing, care arată că ”În mizeria de text se afirmă că eșecul guvernului Iohannis-PNL în lupta cu epidemia COVID-19 din România este datorat ”campaniei de dezinformare în care este implicată și propaganda rusă“!

Întrebarea este firească - domnilor, sunteți bine-bine? ”Probabil că cel puțin Matei Roșca are nevoie de un control de echilibrare sau poate că dimpotrivă, așa trebuie să joace: total dezechilibrat în raport cu realitatea!”

Jurnalistul observă că unul dintre principalii „acuzați” de publicația UE este tânăra Iosefina Pascal, pe care el o consideră ”una dintre cele mai echilibrate și lucide voci ale perioadei din urmă, personalitate devenită publică prin pozițiile ferme și clare care îndeamnă la ADEVĂR și RAȚIUNE!”.

”Însă, în niciun caz Iosefina Pascal nu a negat existența noului coronavirus!”, scrie Dan Tomozei, fapt pe care l-am arătat și noi în repetate rânduri.

În acest sens, este îngrijorător că o publicație de prestigiul lui „Politico” ajunge să publice minciuni și manipulări de tipul ”protestatarii neagă existența virusului” și să se ia de tineri care au curajul de a-și exprima o opinie.

De altfel, tentativele ridicole de a induce ideea că orice persoană citată de Sputnik este un ”om al Moscovei”, că lucrează ”la ordin”, într-un fel de sistem de influențare și propagandă sunt nu numai prostești, dar neagă însăși valoarea (ideilor) unor români.

Pentru că asta am făcut, să cităm persoane care au expus idei proprii, originale, nu copiate – și au dovedit că au suficientă valoare pentru a se face ascultați de mulți români. Că e vorba de politicieni, de jurnaliști sau de tineri care se exprimă în spațiul public, pentru noi a contat valoarea exprimării – nu ”orientarea”, așa cum contează în presa agreată, din păcate, de Occident.

”Oricine ai fi Matei Roșca, ești un gunoi cu nume de român!”, transmite în final Daniel Tomozei – o concluzie la care noi NU subscriem, dar credem că e util pentru ”Politico” să o cunoască – și, prin ea, să înțeleagă că realitatea românească este cu totul alta decât a descris-o corespondentul prestigioasei publicații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
dezinformare, China, reacție
Tematic
Occidentul acuză Rusia de dezinformare și manipulare a datelor statistice - Video
Șantaj și dezinformare: Cum vor lupta SUA împotriva influenței rusești


Загрузка...