Cosmos

Rusia, îngrijorată de planurile NATO pentru spațiul cosmic

101
(reînnoit 22:04 22.11.2019)
Rusia este îngrijorată de intenția NATO de a declara spațiul cosmic drept o nouă sferă operațională a Alianței Nord-Atlantice.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Moscova este îngrijorată de faptul că NATO a declarat spațiului cosmic drept sferă operațională, considerând că acest lucru nu corespunde intereselor securității globale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că țările Alianței intenționează să declare spațiul cosmic drept noua sa sferă operațională, însă nu vor amplasa acolo arme.

“Astfel de declarații provoacă îngrijorări. Planificarea militară a Alianței este îndreptată spre atingerea supremației în toate mediile, cu toate consecințele de rigoare sub formă de militarizare și escaladarea tensiunilor. Acum Alianța a ajuns și în spațiul cosmic. Noi vom urmări, evident, cu atenție cum și prin ce vor fi materializate asigurările secretarului general al NATO, domnul Stoltenberg, despre lipsa de intenție a organizației de a amplasa arme în spațiu”, a spus Zaharova în cadrul unui briefing.

Ea a mai subliniat că Moscova îndeamnă statele NATO să susțină eforturile Rusiei, îndreptate spre împiedicarea unei curse a înarmărilor în spațiul cosmic, care ar putea afecta negativ securitatea internațională și stabilitatea strategică.

Deputat: Planurile NATO în spațiul cosmic vor duce lumea spre o catastrofă>>>

“Pornim de la faptul că transformarea spațiului cosmic într-o arenă a confruntărilor militare nu ar răspunde intereselor de securitate a niciunei țări din lume, inclusiv ale statelor membre NATO”, a adăugat purtătorul de cuvânt al diplomației de la Moscova.

101
Tagurile:
cosmos, ingrijorare, planuri, NATO, Rusia
Tematic
SUA mizează pe militarizarea spațiului cosmic


Загрузка...