Cosmos

SUA mizează pe militarizarea spațiului cosmic

70
(reînnoit 11:22 22.11.2019)
Expertul militar, colonelul în rezervă Aleksandr Jilin este convins că dacă NATO lucrează la elaborarea armei pentru spațiul cosmic, arma nucleară ar putea să ni se pară o nimica toată.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat despre intențiile Alianței Nord-Atlantice de a recunoaște spațiul cosmic drept ”domeniu operațional”.

Țările Alianței intenționează să examineze amenințările venite din spațiu, care pot fi calificate drept militare, însă nu vor amplasa arme în cosmos, a precizat Stoltenberg.

Expertul militar Aleksandr Jilin consideră că SUA fac tot posibilul pentru ca toate acțiunile militare să se desfășoare în afara teritoriilor lor naționale. Potrivit expertului, anterior au fost observate anumite semne că americanii mizează pe militarizarea cosmosului.

”Este vorba de trei direcții: teatrul geocentrist al acțiunilor militare (spațiul circumterestru și cibernetic până la o înălțime de 36 de mii de kilometri), câmpul electromagnetic și gravitațional al Pământului, precum și controlul asupra polilor, pentru a prelua controlul asupra haosului climatic existent” a spus Jilin în studioul radio Sputnik.

Potrivit acestuia, dacă în direcția respectivă se desfășoară într-adevăr lucrări, în acest caz putem vorbi despre consecințe catastrofale pentru întreaga omenire.

Deputat: Planurile NATO în spațiul cosmic vor duce lumea spre o catastrofă>>>

”Țin să amintesc că Donald Trump, la începutul mandatului său, a declarat că SUA s-a concentrat asupra creării armamentului bazat pe principii fizice noi. Serviciile speciale l-au strunit imediat și nimeni nu a mai vorbit apoi despre acest lucru. Cu toate acestea, analizând anumite date accesibile din spațiul informațional, ajungi la concluzii alarmante: toate acestea pot culmina cu o catastrofă, când arma nucleară ar putea să pară o nimica toată”, a conchis expertul.

70
Tagurile:
cosmos, militarizare, NATO, SUA
Tematic
Lavrov: SUA vor să înființeze un cvasistat pe teritoriul Siriei


Загрузка...