Inspectoratu general al poliției

Cine este noul șef al IGP: Ce funcții a ocupat anterior - Detalii

273
(reînnoit 16:55 19.11.2019)
Noul șef al Inspectoratul General al Poliției este Vadim Cojocaru. Cine este și ce funcții a deținut anterior.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Noul șef la Inspectoratul de Poliție este Vadim Cojocaru. El a fost anterior adjunctul directorului Centrului Național Anticorupție. Vadim Cojocaru a fost numit în funcție la ședința Guvernului de astăzi.

Vadim Cojocaru a demisionat în 2018, cu trei săptămâni înainte de a-i expira mandatul de director adjunct al CNA, funcție în care a fost numit la 18 aprilie 2013, la propunerea fostului șef al instituției Viorel Chetraru.

În 2009, Vadim Cojocaru a fost director general al Departamentului Instituțiilor Penitenciare. In 2012, acesta a ocupat postul de consilier al primarului general al municipiului Chisinau pe probleme de securitate și ordine publică.

De cealaltă parte, fostul șef al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Balan a anunțat pe pagina IGP că se retrage din funcția care a ocupat-o 163 de zile. 

”La acest final de mandat vă mărturisesc cu satisfacție profundul meu respect pentru activitatea pe care o depuneți în slujba cetățenilor Republicii Moldova. Vă îmbrățișez și vă doresc sănătate și realizări frumoase pe tărâmul profesional. Binecuvântarea Domnului să fie peste voi!’’ a scris Gheorghe Balan. 

Gheorghe Balan a fost numit în funcția de șef – interimar al IGP în iunie curent, de fostul ministru de Interne, Andrei Năstase.

Gheorghe Balan a fost judecător din 1996 pâna în 2018 și a activat în toată cariera sa doar la Judecătoria sectorului Botanica din Chisinau. În ultimii ani, acesta s-a remarcat prin discursuri critice la adresa șefilor justiției.

273
Tagurile:
Detalii, Funcții, IGP, sef
Tematic
Bătaia din scuarul Catedralei: Trei angajați din cadrul IGP au fost suspendați din funcție


Загрузка...