Alexandru Stoianoglo

Cine este Alexandru Stoianoglo, candidat la funcția de procuror general

200
(reînnoit 13:12 29.11.2019)
În cel mult zece zile, Consiliul Superior al Procurorilor va propune șefului statului o candidatură pentru ocuparea funcției de procuror general. Iată cine este Alexandru Stoianoglo, unul din cei patru candidați din lista propusă CSP.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Alexandru Stoianoglo este din Comrat. A absolvit școala nr.6 din orașul Comrat, a luat diploma de licență la Facultatea de Drept a ASM, iar ulterior și-a satisfăcut serviciul militar în orașul Krasnodar, Rusia.

Din 1992, timp de 15 ani, a activat în cadrul Procuraturii. Mai întâi ca ajutor al procurorului municipiului Chișinău, procuror superior al Secției Supravegherii Generale. Din 1995 până în 2001 este procuror al UTA Găgăuzia. Iar din 2001 până în 2007 deține funcția de adjunct al procurorului general al Republicii Moldova.

De ce vrea Olesea Stamate o reevaluare a candidaților la funcția de procuror>>>

Și-a continuat activitatea în avocatură. A fost deputat în două legislaturi. A deținut funcția de vicepreședinte al Parlamentului și președinte al Comisiei securitate națională, ordine publică și apărare. Vorbește trei limbi: rusa, turca și găgăuza.

200
Tagurile:
Comrat, procuror general interimar reținut, Noul procuror general, Procuratura Generală
Tematic
Sistemul judecătoresc, într-o mare derută: Problemele din justiție nu sunt înțelese
Președintele Curții Supreme de Justiție poate fi reținut și arestat: Decizia CSM
Maia Sandu: Sunt gata să ies în stradă pentru a lupta pentru o justiție adevărată


Загрузка...