Crismaru Oleg

Cine este Oleg Crîșmaru, candidat la funcția de procuror general

78
Oleg Crîșmaru tinde să ajungă în fotoliul Procurorului General. Acesta a trecut de etapa interviului, alături de alți trei candidați, care au fost propuși Consiliului Superior al Procurorilor pentru selectare.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Oleg Crîșmaru are o vechime de muncă de peste 11 ani în domeniul juridic, potrivit CV-ului acestuia. Din 2017 până în prezent, activează în cadrul Centrului Național Anticorupție în calitate de ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale, locotenent-colonel.

Până în 2017, timp de un an a deținut funcția de șef Direcție urmărire penală în cadrul Serviciului Vamal. Tot în 2016, timp de șase luni, a fost procuror în Procuratura orașului Basarabeasca.

Crîșmaru este licențiat în drept, specialitatea drept penal, la Universitatea de Stat din Moldova. A absolvit și un master în drept economic la USM. Cunoaște limbile rusa și engleza, la nivel intermediar și franceza, la nivel începător.

Nagacevschi, despre concursul de selectare a candidaților la funcția de procuror general>>>

În declarația de avere și interese pentru 2018, Crâșmaru a indicat că deține un apartament de 54 de metri pătrați și o casă primită drept moștenire în localitatea sa de baștină. În 2017, familia Crîșmaru a procurat un automobil, Kia CEED, fabricat în 2013, care costa 140 mii de lei.

78
Tagurile:
Consiliul Superior al Procurorilor, Noul procuror general, procuror general, Procurori
Tematic
De ce Olesea Stamate anulează rezultatele concursului pentru funcția de procuror general
Maia Sandu: Stamate nu trebuie să-și asume eșecul numirii noului procuror general
Andrei Năstase - procuror general? Ce spun reprezentanții Blocului ACUM


Загрузка...