Șantierul de construcție a sectorului de drum pe șoseaua satul Porumbreni – orașul Cimișlia

Unde și-a petrecut această duminică noul premier Ion Chicu Foto

766
(reînnoit 17:02 17.11.2019)
Astăzi noul premier Ion Chicu a mers într-o vizită de inspecție la șantierul de construcție a sectorului de drum pe șoseaua satul Porumbreni – orașul Cimișlia.

CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Proiectul prevede construcția unui segment de drum nou cu o lungime de 19 km, costul investițiilor constituie circa 30 de milioane de euro, finanțate de Banca Europeană de Investiții.

Potrivit Direcției Comunicare și Protocol a Guvernul Republicii Moldova, la fața locului, prim-ministrul Chicu a avut câteva ședințe cu responsabilii tehnici și managementul companiei constructoare, în cadrul cărora a fost informat despre mersul lucrărilor și problemele confruntate de compania constructoare. Totodată, șeful Executivului a vizitat mai multe puncte ale șantierului.

În cadrul discuției, premierul a menționat: „Infrastructura rutieră este un imbold pentru creșterea economiei. Creșterea economică înseamnă locuri de muncă și condiții de viață mai bune”.

O evaluare amplă pe toate șantierele

Lucrările de construcție în cadrul acestui proiect au început în luna februarie 2019, iar termenul de realizare este de 3 ani.

Însă, compania constructor progresează în realizarea lucrărilor mai rapid decât în programul contractului și dă asigurări că lucrările se vor încheia în 27 de luni. Odată cu darea în folosință a drumului, acest segment va fi parcurs zilnic de circa 7 mii de unități de transport.

Premierul a dispus ca în perioada imediat următoare să se realizeze o evaluare amplă pe toate șantierele de reabilitare a drumurilor din țară pentru a aprecia obiectiv capacitatea actuală a sectorului de construcții și a statului de a asigura implementarea proiectelor mari de dezvoltare a infrastructurii.

766
Tagurile:
santier, Ion Chicu, duminica


Загрузка...