Le Fonds monétaire international (FMI)

FMI, reacție după demiterea Guvernului Sandu

216
(reînnoit 13:52 13.11.2019)
Șeful misiunii FMI a venit cu o declarație după demiterea Guvernului condus de Maia Sandu. Fondul va susține în continuare Republica Moldova, odată ce va fi format un nou guvern.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Fondul Monetar Internațional va monitoriza situația creată după demiterea Guvernului de la Chișinău, pentru a evalua ce impact ar putea avea evenimentele produse în ultima perioadă asupra perspectivelor finanțării externe a țării noastre.

Șeful misiunii FMI (negociatorul principal) pentru Moldova, Ruben Atoyan, a venit astăzi cu o declarație în acest sens: 

„Experții FMI monitorizează îndeaproape situația pentru a evalua cum se vor răsfrânge ultimele evenimente asupra programului susținut de FMI și asupra perspectivelor finanțării externe.

Ruben Atoyan a apreciat determinarea cu care guvernul condus de  Sandu a promovat reformele sprijinite de Fondul Monetar Internațional.

Negociatorul FMI menționează totodată că misiunea este gata să susțină Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce va fi format un nou guvern.

Amintim că marți, 12 noiembrie, cu votul a 63 de deputați, parlamentul de la Chișinău a demis Guvernul condus de Maia Sandu. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM a fost susținută de socialiști și democrați.

216
Tagurile:
Guvernul Sandu, demitere, Moldova, FMI
Tematic
Demiterea Guvernului Sandu: Reacții internaționale


Загрузка...