Reprezentanții fracțiunii PDM

Declarațiile fracțiunii PDM după consultările cu Igor Dodon Video

2308
(reînnoit 22:00 13.11.2019)
Deputații din fracțiunea Partidului Democrat, prezenți in corpore la consultările cu Igor Dodon în vederea desemnării candidatului la funcția de premier, au făcut declarații de presă.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Partidul Democrat nu este pregătit să formeze o coaliție de guvernare. Declarația a fost făcută de președintele PDM, Pavel Filip, după consultările fracțiunii cu președintele țării Igor Dodon.

”Partidul Democrat nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare. În primul rând pentru că PD are propria agendă. Totodată, suntem într-un proces profund de resetare, reformare a PDM. Doar după ce vom încheia acest proces v-om fi gata să intrăm într-o coaliție”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, președintele PDM spune că ar fi o iresponsabilitate din partea partidului să lase țara neguvernată și să se ajungă la alegeri anticipate. Mai mult, Pavel Filip a declarat că PDM va susține candidatul la funcția de premier, indiferent de partidul de care va fi desemnat, dar care va accepta condițiile democraților.

”Dacă va fi înaintat un prim-ministru și o garnitură guvernamentală care va lua în calcul condițiile PDM, în primul rând programele sociale, respectarea și punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, indiferent de partidul care îl va înainta, dacă vor fi luate în calcul doleanțele noastre, vom lua o decizie în cadrul organelor statutare ale partidului”, a precizat Filip.

La consultările inițiate de șeful statului au fost prezenți toți cei 29 de deputați din fracțiunea Partidului Democrat.

În urma consultărilor pe care le-a avut Dodon cu socialiștii, aceștia au declarat că își doresc o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM. De cealaltă parte, cei de la ACUM rămân ferm pe poziție și declară că membrii fracțiunii din care fac parte văd doar o singură candidatură la funcția de premier al Republicii Moldova - Maia Sandu, candidatură respinsă de socialiști. La această oră, la Reședința de Stat sunt reprezentanții Partidului Politic Șor. 

2308
Tagurile:
Guvern, Consultări, Igor Dodon, PDM
Тема:
Demiterea Guvernului Sandu prin moțiune de cenzură (26)
Tematic
Maia Sandu de la tribuna Parlamentului: Dragi aleși ai poporului, de ce mințiți oamenii?
Ce Guvern vom avea dacă deputații vor demite Executivul condus de Maia Sandu
Guvernul de la Chișinău a fost demis: Maia Sandu și Andrei Năstase se întorc în stradă


Загрузка...