Zinaida Greceanîi

Video: Declarațiile PSRM după consultările cu președintele Dodon

703
(reînnoit 11:47 13.11.2019)
Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat, după discuțiile cu președintele țării, Igor Dodon, că socialiștii sunt gata să facă o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM. 

CHIȘINĂU - 13 nov, Sputnik. Zinaida Greceanîi a declarat, după consultările cu șeful statului din această dimineață, că PSRM este gata să formeze o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, însă doar dacă exponenții PAS și PPDA vor accepta o nouă structură a Guvernului și un nou prim-ministru.

”Această criză a fost declanșată de Maia Sandu, care a decis că poate să-și asume unilateral responsabilitatea pentru toate lucrurile din țara asta. Nu suntem pentru alegegeri anticipate și invităm Blocul ACUM la consultări pentru a crea o nouă majoritate parlamentară. Nu vom face coaliție cu niciun alt partid, dacă Blocul ACUM nu va fi de acord să formeze cu noi o nouă majoritate parlamentară. Dacă Blocul ACUM nu vrea să examineze această posibilitate, nu vom admite declanșarea alegerilor anticipate și vom examina orice candidatură propusă de președinte la funcția de prim-ministru, chiar dacă nu va avea sprijinul unei majorități parlamentare”, a precizat președintele PSRM. 

Zinaida Greceanîi susține că partidul este gata să examineze orice candidatură, în afară de cea a Maiei Sandu și a admis că în fruntea Guvernului ar putea ajunge un premier tehnocrat. Liderul socialiștilor a declarat însă că nu a discutat cu președintele despre vreo candidatură la această funcție.

 

703
Tagurile:
Dodon, Declarații, PSRM, video
Тема:
Demiterea Guvernului Sandu prin moțiune de cenzură (26)


Загрузка...