Ion Ceban

Topul promisiunilor făcute de Ceban înainte de alegeri: Cum se va transforma Capitala

195
(reînnoit 11:57 04.11.2019)
Ion Ceban a făcut promisiuni mari în campania electorală. Dacă toate angajamentele vor fi respectate, Chișinăul ar putea concura ușor cu orice capitală europeană.

CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Ion Ceban este primarul ales al Capitalei. El a acumulat 52.39% din voturi, în timp ce contra candidatul său, Andrei Năstase, a luat 47.61% din sufragii. În campania electorală, Ceban le-a făcut promisiuni mari locuitorilor Capitalei. Dacă toate angajamentele vor fi respectate, Chișinăul ar putea să se transforme, pe bună dreptate, într-un oraș european.

În perspectivă imediată, socialistul intenționează să se concentreze asupra Concepției de dezvoltare durabilă a Chișinăului. Un astfel de plan ar trebui să fie elaborat și aprobat în timp de șase luni de la începutul mandatului.

Programul lui Ceban conține și alte sarcini ambițioase, cum ar fi elaborarea în timp de un an și jumătate a Planului urbanistic general al Chișinăului. De asemenea, urmează să fie elaborată Harta investițională a capitalei țării și un proiect de reabilitare a centrului istoric etc.

Câte dintre promisiuni vor fi respectate nu știm, cert este că, Ceban s-a apucat de lucru chiar de dimineață. Cel puțin așa a scris pe Facebook.  

10 promisiuni făcute de Ceban în campania electorală 
 • Anual va fi elaborat și realizat un plan de reparație curentă și capitală, dar și de exploatare și întreținere a infrastructurii rutiere și trotuarelor.
 • Vor fi licitații publice transparente pentru dreptul de a executata reparația și reconstrucția drumurilor și trotuarelor, dar și verificarea specializată a calității executării lucrărilor. În contractele de executare a lucrărilor va fi stipulată clauza de reparare a carențelor din contul executorului.
 • Timp de patru ani vor fi reparate toate pasajele subterane pietonale, reparate și aduse în conformitate cu cerințele de securitate parapetele de protecție a pietonilor;
 • Vor fi efectuate la timp și calitativ lucrările de marcaj rutier și instalarea indicatoarelor rutiere.
 • În termen de trei ani vor fi construite parcări la toate intrările în oraș cu acces la transportul public.
 • În termen de patru ani vor fi construite parcări multietajate în fiecare sector.
 • Vor fi majortate salariile și alocațiile sociale și vor fi create noi locuri de muncă pentru tineri.
 • Vor fi dezvoltate suburbiile municipiului.
 • În timp de un an și jumătate va fi definitivat proiectul Centurii Chișinăului și vor începe lucrările.
 • Va fi elaborat un plan de extindere a străzilor Miorița, Grenoble, Studenților, Doina, Muncești, Transnistriei –
  Industrială pentru circulația transportului extraurban.
195
Tagurile:
Chisinau, Alegeri, Ceban, Promisiuni
Tematic
Primele acțiuni pe care le va face Ion Ceban la Primăria Chișinău


Загрузка...