Игорь Додон и Борис Титов

Moldova, platformă atractivă pentru mediul de afaceri din Rusia

65
(reînnoit 12:26 20.09.2019)
Moldova salută interesul oamenilor de afaceri ruși pentru dezvoltarea afacerilor în țara noastră și disponibilitatea de a investi în economia Moldovei.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Autoritățile din Moldova vor depune toate eforturile în vederea creării unui mediu atractiv pentru toți investitorii care vin în țara noastră, inclusiv cei din Rusia. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu vicepremierul interimar al Republicii Bașcortostan, copreședintele Organizației Obștești ruse ”Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov, și cu reprezentantul special al Președintelui Federație Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris Titov.

Nazarov și Titov participă la Forumul Economic Moldo-Rus care se desfășoară în aceste zile la Chișinău. Șeful statului a salutat prezența acestora în Moldova, apreciind înalt cooperarea stabilită pe parcursul ultimilor ani cu partenerii ruși în domeniul comercial-economic.

”Datorită eliminării de către Rusia a taxelor de import pentru mai multe categorii de mărfuri moldovenești, volumul livrărilor către Federația Rusă, în primele șase luni ale anului 2019, a crescut cu 30-40 la sută”, a precizat președintele.

Șeful statului a salutat interesul businessului rus pentru dezvoltarea afacerilor în țara noastră și disponibilitatea de a investi în economia Moldovei.

”Am dat asigurări că autoritățile din Moldova vor depune toate eforturile în vederea creării unui mediu atractiv pentru toți investitorii care vin în țara noastră, inclusiv cei din Rusia”, a notat Dodon.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre implementarea mai multor proiecte comune.

”De asemenea, am exprimat interesul pentru preluarea experienței Rusiei în crearea instituției ombudsman-ului de afaceri”, a mai declarat șeful statului.

Președintele Republicii Moldova și oaspeții din Rusia au fost unanimi în opinia că a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus, la care participă peste o mie de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia, reprezintă o platformă eficientă pentru creșterea atractivităţii investiţionale a Republicii Moldova şi stabilirea unui parteneriat în domeniul afacerilor şi a investiţiilor de lungă durată cu Federaţia Rusă.

65
Tagurile:
Forumul Moldo-rus, Moldova, Rusia
Тема:
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (71)
Tematic
Agenda Forumului Economic Moldo-Rus: Când au loc principalele acțiuni
La Chișinău și-a început lucrările cel de al doilea Forum Economic Moldo-Rus


Загрузка...