Președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele SUA, Donald Trump, și premierul Japoniei, Shinzo Abe, la summitul de la Osaka

Trump și Macron au convenit invite Rusia la summitul G7

106
(reînnoit 13:50 21.08.2019)
Se presupune ca liderul de la Casa Albă va aborda această problemă la întâlnirea G7 care va avea loc în acest weekend la Biarritz.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a acceptat propunerea liderului francez, Emanuel Macron, de a invita Rusia la summitul G7 care se va desfășura în SUA în 2020, a comunicat pe Twitter jurnalista CNN Kylie Atwood, cu referire la surse din administrația americană.

Se presupune că liderul de la Casa Albă va aborda această problema la summitul G7 care va avea loc în acest weekend la Biarritz. De menționat că Trump menționa anterior că nu este împotrivă ca Rusia să revină în grupul celor șapte mari puteri ale lumii.

Donald Trump
© AP Photo / Pablo Martinez Monsivais

Potrivit sursei, în timpul discuției telefonice Trump și Macron au căzut de acord că Rusia trebuie să fie invitată la următoarea întrunire G7 care va avea loc în 2020. Totodată, jurnalista CNN a menționat că această propunere a venit din partea președintelui Franței.

De menționat că la întâlnirea cu Macron președintele Rusiei a spus că orice contacte cu țările G7 sunt utile, dar a subliniat totodată că revenirea la formatul G8 nu este un scop în sine al Federației Ruse.

Amintim că, după evenimentele care au avut loc în anul 2014 în Crimeea și Ucraina, Rusia nu a mai fost invitată la întrunirile celor șapte mari puteri ale lumii.

106
Tagurile:
G7, Rusia, Macron, Trump
Tematic
Kremlinul, despre dialogul dintre Putin și Macron - detalii


Загрузка...