Alexandru Slusari

Furtul miliardului: Comisia de anchetă solicită urmărirea penală a mai multor funcționari

651
Comisia de anchetă în cazul furtului miliardului îi solicită Procuraturii să deschidă dosare penale pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane de demnitate publică.

CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. După audierile de astăzi a Comisiei parlamentare de anchetă formate pentru elucidarea furtului care s-a produs în sistemul bancar, membrii acesteia vor înainta la Procuratură primul demers privind inițierea unui dosar penal. Despre aceasta a anunțat deputatul blocului „ACUM” Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

”După audierile de astăzi, Comisia de anchetă a decis chiar până la întocmirea raportului final să înainteze la Procuratura Generală primul demers privind deschiderea unui dosar penal”, a scris Slusari.

Membrii comisiei solicită pornirea urmăririi penale pe numele mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostul prim-ministru Iurie Leancă.

”Solicităm pornirea urmăririi penale în conformitate cu art. 328, alin. (3) și art. 329, alin. (2) al Codului penal pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostul prim-ministru Iurie Leancă”, a precizat Alexandru Slusari.

651
Tagurile:
Dosar penal, furtul miliardului, comisia de ancheta, Alexandru Slusari, Chisinau, Moldova
Tematic
Mai grav decât furtul miliardului: Care este de fapt cea mai mare pierdere a Moldovei
Furtul la MAIB: Despăgubiri contrar obligației și riscul casetelor de valori - experți


Загрузка...