Logotipul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa

Observatorii OSCE: Alegerile din Ucraina au fost libere

63
(reînnoit 18:30 22.07.2019)
Potrivit rezultatelor scrutinului, în Parlamentul Ucrainei au acces cinci partide.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Alegerile în Rada Supremă a Ucrainei s-au desfășurat cu respectarea drepturilor și libertăților principale și au fost competitive, a declarat șeful misiunii de observatori a OSCE, Ilkka Kanerva.

”În timpul alegerilor parlamentare din Ucraina au fost respectate drepturile și libertățile fundamentale, iar campania a fost în linii generale competitivă”, a spus Kanevra în cadrul unui briefing. Acesta a menționat totodată că, în general, comisia electorală a fost competentă și eficientă.

Duminica trecută în Ucraina au avut loc alegerile parlamentare anticipate. Potrivit datelor exit-poll, în Parlament vor accede cinci partide: „Slujitorul poporului” al președintelui Zelenski, „Platforma de opoziție – Pentru Viață” , partidul „Solidaritatea Europeană” a ex-președintelui Petro Poroșenko. În afară de aceasta, În Rada Supremă vor accede partidul ex-premierului Iulia Timoșenko „Batkivșcina” și formațiunea „Golos” a muzicianului Sveatoslav Vakarciuk. Rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare anticipate urmează a fi publicate de către CEC până în data de 5 august.

63
Tagurile:
Ucraina, alegeri parlamentare anticipate, observatori OSCE
Tematic
Președintele Ucrainei a spus în ce condiții ar putea fi reluat dialogul cu Moscova


Загрузка...