Rețele electrice, electricitate

Interconectarea energetică Moldova-România: Bani oferiți de Banca Mondială - detalii

117
(reînnoit 09:00 18.07.2019)
Banca Mondială va oferi 61 de milioane de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a discutat cu experți ai Băncii Mondiale (BM) despre semnarea unui acord de finanțare pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.

Întrevederea a avut loc miercuri, 17 iulie, la sediul ministerului, delegația BM fiind condusă de directorul de țară, Anna Akhalkatsi.

Potrivit Acordului de finanțare, cele 61 de milioane de euro vor fi folosite pentru extinderea stației din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcănești-Chișinău, a precizat Serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

”În cadrul întrevederii, au mai fost discutate și aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET). La acest capitol au fost abordate etapele următoare de implementare ale Planului de acțiuni pentru optimizarea reglementării SACET și modalitățile de reconectare a instituțiilor publice la SACET, precum spitale, grădinițe, inclusiv reconectarea noilor substații termice individuale și a rețelelor termice asociate”, mai adaugă sursa citată.

117
Tagurile:
Interconectare energetică, Romania, Moldova, Banca Mondială
Tematic
Banca Mondială, gata "să pună umărul” la privatizarea proprietăților de stat
Expert: Gazoductul Ungheni-Chișinău este un proiect fără rost


Загрузка...