Guvernul Dăncilă

Criza de la Chișinău a iscat controverse la București

442
Premierul român Viorica Dăncilă l-a criticat pe ministrul de Externe Teodor Meleșcanu pentru declarațiile făcute în contextul situației din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Prim-ministrul român Viorica Dăncilă a declarat că nu este cazul să se vină cu opinii separate într-o chestiune atât de importantă cum este situația din Republica Moldova și că „unii s-au grăbit cu declarațiile”.

Dăncilă a spus asta, fiind întrebată de reporterul digi24.ro despre schimbarea poziției oficiale a Ministerului Afacerilor Externe, după ce în ajun ministrul Meleșcanu declarase că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție pentru Republica Moldova.

”Cred că unii s-au grăbit cu declaraţiile, am făcut o comisie la nivelul MAE din care fac parte toţi factorii de decizie, mă refer la Administraţia Prezidenţială, la Guvern, la toţi cei care sunt implicaţi în acest aspect şi vom veni cu o poziţie comună, o poziţie de ţară. Cred că nu mai putem să avem opinii separate legate de un lucru atât de important şi trebuie să fie o poziţie agreată de toţi, o poziţie a României”, a subliniat Dăncilă.

Luni, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu spunea că „În opinia mea, în situația gravă în care se găseste Republica Moldova, singura soluție este întoarcerea la electorat. Nu cred că e nicio problemă să fie alegeri parlamentare anticipate în 6 septembrie”.  A doua zi însă ministerul român de resort a venit cu o poziție oficială care contrazice declarația anterioară a ministrului: „voința cetățenilor, exprimată prin vot și reflectată în configurația politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim”.

442
Tagurile:
Moldova, criza, Dancila, Melescanu
Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (105)
Tematic
OSCE cheamă forțele politice din Moldova să evite tensiunile
NATO este îngrijorată de criza politică din Moldova - Declarație


Загрузка...