Ședința Parlamentului - Comisia de anchetă pentru investigarea jafului bancar

294
(reînnoit 15:09 10.06.2019)
Parlamentul s-a convocat în ședință - Constituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea jafului bancar, pe agenda instituției.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova s-a convocat în ședință plenară - pe masa deputaților se află Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

Proiectul de hotărâre a fost prezentat de la tribuna centrală de vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

Potrivit documentului, în termen de 60 de zile, comisia trebuie să audieze părțile și persoanele implicate și să vină cu raport în Parlament.

Documentul mai presupune ca membrii comisiei să aibă acces la raportul „Kroll 2”.

Proiectul inițial a fost semnat de deputații blocului ACUM. Președintele fracțiunii PSRM, Vlad Bătrâncea, a propus ca proiectul să fie semnat și de fracțiunea Partidului Socialist.

Tot în cadrul ședinței plenare, speakerul Zinaida Greceanâi a asigurat toți angajații Parlamentului că își vor păstra funcțiile. Aceștia au ieșit astăzi la locurile de muncă.

294
Tagurile:
banca, jaf, comisie, sedinta, Parlament, Moldova
Tematic
Democrații încep campania de colectare a semnăturilor pentru demiterea lui Igor Dodon
Igor Dodon, față în față cu 30 de ambasadori acreditați în Moldova - Video

De ce SUA vor fi nevoite dea explicații talibanilor în Afganistan?

21
(reînnoit 16:28 16.04.2021)
Populația Afganistanului este într-o stare de neliniște după ce președintele Biden a anunțat retragerea trupelor americane, fără a se ajunge însă la pace în țară - negocierile cu talibanii au ajuns în impas.

Populația Afganistanului este indignată de decizia lui Biden de a retrage din țara lor trupele americane. Președintele american a declarat că a venit timpul ca soldații "să se întoarcă acasă". Doar ei așa și nu au reușit, în timp de 20 de ani în care au încercat, să ajungă la o înțelegere cu talibanii și să instaureze pacea. Când trupele americane vor pleca definitiv din Afganistan? Și pentru ce SUA, potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, vor fi nevoite să dea explicații militanților?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
Afganistan, retragere, SUA
Tematic
Fost consilier al șefului Pentagonului: SUA nu vor ajuta Ucraina într-un conflict cu Rusia
MAE: SUA sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă în relațiile cu Rusia


Загрузка...
Domnica Manole

Manole le răspunde socialiștilor: Presiunea asupra judecătorilor CC este inadmisibilă

80
(reînnoit 16:06 16.04.2021)
Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a reacționat la anunțul socialiștilor, care vor cere Parlamentului să constate faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți și demisia acestora.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. După ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că PSRM va înainta un proiect de hotărâre Parlamentului prin care va cere constararea faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Manole, Șova, Roșca) în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și demisia acestora, președintele Curții, Domnica Manole, a venit cu o reacție publică. 

Magistratul a precizat că judecătorii Curții Constituționale îndeplinesc rolul esențial de gardieni ai Constituției și ai valorilor ei, iar Înalta Curte este un arbitru al separației puterilor. Astfel, le-a cerut politicienilor să aibă cultura constituționalismului și să respecte soluțiile Curții.

"Exercitarea oricărei forme de presiuni asupra judecătorilor Curţii Constituționale, atât înainte de adoptarea actelor sale jurisdicționale, cât şi ca un act de răzbunare pentru soluţiile adoptate, este inadmisibilă, fiind incompatibilă cu respectarea statului de drept, a autorităţii Curţii şi a supremaţiei Constituţie", a spus Manole. 

Decizia socialiștilor a venit după ce magistrații Curții Constituționale au stabilit în data de 15 aprilie că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Astfel, Maia Sandu are dreptul să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
Domnica Manole, PSRM, curtea constituțională
Tematic
Manole: Nu-i de vină președintele că majoritatea nu s-a asigurat că are un candidat
Domnica Manole, despre decizia pronunțată de Curtea Constituțională


Загрузка...