Alegerea a președintelui parlamentului

Zinaida Greceanîi, aleasă în funcția de președinte al Parlamentului

341
(reînnoit 13:49 13.06.2019)
Acum câteva momente, Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova cu 56 de voturi.

CHIȘINĂU, 8 iunie - Sputnik. Acum câteva momente, Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Procedura de vot s-a desfășurat în mod secret. Ea a fost singura candidatură înscrisă în buletinul de vot, în urma înțelegirilor care s-au făcut între PSRM, pe de o parte, și PPDA și PAS, pe de altă parte.

Procesul de vot a fost transmis live de mai multe mass-media și privitorii au putut să vadă că unii deputați din partea Blocului ACUM au refuzat să-și dea votul pentru a-l instala pe liderul socialist în funcția de președinte al Parlamentului,

Oricum, Zinaida Greceanîi a acumulat 56 voturi, suficiente pentru a fi aleasă în acest fotoliu.

Președintele Comisiei care a desfășurat procedura de vot, Vasile Bolea, a declarat de la tribuna centrală a parlamentului că din cei 101 deputați moldoveni doar 57 au participat la alegerea președintelui Parlamentului. Dinrtre aceștia, 56 au votat pentru, iar unul a fost invalidat.

341
Тема:
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (72)
Tematic
În Parlament a demarat procedura de alegere a președintelui Legislativului
Ambasadorii Federației Ruse și Statelor Unite susțin constituirea alianței de guvernământ


Загрузка...