Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele belarus Alexandr Lukașenko

Igor Dodon, într-o vizită ad-hoc în Belarus: Ce a discutat cu Lukașenko

101
(reînnoit 09:18 11.04.2019)
Șeful statului s-a aflat într-o vizită de o zi la Minsk, Belarus. În cadrul vizitei sale la Minsk, șeful statului a avut o întrevedere cu omologul său belarus, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a aflat într-o vizită de o zi la Minsk, Belarus. În cadrul vizitei sale la Minsk, șeful statului a avut o întrevedere cu omologul său belarus, Alexandr Lukașenko.

”Am apreciat înalt dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale, în special, în domeniul comercial-economic”, a declarat șeful statului.

Președintele moldovean a exprimat recunoștință partenerilor belaruși pentru oferirea unui vast acces pe piața Belarusului a producției agricole din Moldova, dar și pentru asistența tehnică acordată anterior țării noastre.

”De asemenea, i-am mulțumit omologului meu pentru sprijinirea Republicii Moldova în obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, precum și pentru facilitarea lansării de zboruri directe între Chișinău şi Minsk”, a menționat Dodon.

Președintele Republicii Moldova a subliniat în cadrul dialogului cu Lukașenko necesitatea aprofundării parteneriatului în domeniul industrial, în special, în realizarea proiectelor de asamblare a troleibuzelor și tractoarelor belaruse care sunt de calitate înaltă și se bucură de cerere pe piața Moldovei.

În finalul întrevederii, Igor Dodon a acceptat invitația președintelui Republicii Belarus de a participa la ceremonia de deschidere a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene, care va avea loc la 21 iunie, la Minsk.

101
Tagurile:
Republica Belarus, Moldova, Alexandr Lukașenko, Igor Dodon
Tematic
Alexandr Lukașenko pleacă din Moldova cu câteva butoaie de vin, nuci și miere
Lukașenko: Schimburile comerciale între Minsk și Chișinău vor atinge 500 de milioane
Primele cuvinte pe care le-a spus Alexandr Lukașenko pe Aeroportul Chișinău


Загрузка...