Șeful statului a prezidat ședința Comitetului Național Coordonator Victoria

Șeful statului a prezidat ședința Comitetului Național Coordonator ”Victoria”

86
(reînnoit 14:10 09.04.2019)
În anul curent, sub patronajul președintelui Republicii Moldova, pe întreg teritoriul țării, se desfășoară un șir de acțiuni consacrate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat ședința Comitetului Național Coordonator ”Victoria” în cadrul căreia s-a discutat subiecte cu privire la organizarea acțiunilor consacrate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Potrivit unui comunicat al Președinției, părțile au vorbit despre pregătirea și organizarea pe data de 13 aprilie, la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”, a ceremoniei de reînhumare a osemintelor a 35 de soldați care au murit în luptele pentru eliberarea Moldovei de sub ocupația nazistă.

De asemenea, s-a decis renovarea, sub egida Președintelui Moldovei, a Complexului Memorial „Eternitate” și a monumentului „Eliberarea” din fața Academiei de Științe a Moldovei.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre organizarea, pe data de 9 mai, la Chișinău, a Marșului ”Regimentul Nemuritor”. La eveniment vor fi invitați toți doritorii. În aceeași zi va avea loc un concert grandios și o expoziție a tehnicii militare.

În anul curent, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, pe întreg teritoriul Moldovei, se desfășoară un șir de acțiuni consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă.

86
Tagurile:
Șerpeni, președinte RM, Marele Razboi pentru apararea Patriei
Tematic
Marş la Chișinău, dedicat eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă


Загрузка...