Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc

Plahotniuc: Trebuie ne așezăm la masa de negocieri ca depășim criza politică

151
(reînnoit 13:23 02.04.2019)
Președintele PDM a declarat, la fel ca și Zinaida Greceanîi, că în cadrul discuțiilor dintre PDM și PSRM au fost identificate poziții comune, în special în domeniul social, și divergențe – pe dimensiunea politică.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, alături secretarii formațiunii Ion Ceban și Vlad Bătrâncea, și președintele PDM, Vladimir Plahotniuc și vicepreședinții democrați Pavel Filip și Andrian Candu s-au așezat la aceiași masă de discuții, în cadrul cărora urmează să decidă dacă Moldova va avea o majoritate parlamentară și un Guvern, ori va merge spre alegeri parlamentare anticipate. Discuțiile comune dintre partidele cu cele mai multe mandate în Parlament au loc la inițiativa șefului statului Igor Dodon.

Invitația președintelui țării de a se așeza la o masă de discuții a fost refuzată de liderii Blocului politic ACUM , Maia Sandu și Andrei Năstase.  

 

Discuțiile au durat aproape o oră, iar după întrevedere liderii politici au făcut declarații presei. Primele declarații de după discuțiile comune moderate de șeful staului au fost făcute de liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, după care în fața presei a ieșit președintele PDM, Vladimir Plahotniuc.

Liderul democraților a spus că rezultatele discuțiilor vor fi analizate împreună cu membrii formațiunii după care se va lua o decizie concretă cu privire la viitorul politic de mai departe al țării.

Cert este, a spus Plahotniuc, că ”trebuie să ne așezăm la masa de negocieri ca să putem depăși criza politică din țară”.

”Oamenii așteaptă de la guvernare ca să ne onorăm promisiunile făcute în campanie. Rămâne să analizăm cu colegii ce am auzit și să vedem dacă mai putem continua discuțiile și dacă e posibil un dialog solid între aceste două formațiuni”, a declarat Vladimir Plahotniuc.

Președintele PDM a declarat, la fel ca și Zinaida Greceanîi, că în cadrul discuțiilor dintre PDM și PSRM au fost identificate poziții comune, în special în domeniul social, și divergențe – pe dimensiunea politică.

”PDM vrea ca să fie creat cât mai repede un Guvern stabil, responsabil și eficient”, a conchis Plahotniuc după întâlnirea comună dintre PSRM, PDM și șeful statului.

Liderul democraților a regretat refuzul membrilor Blocului ACUM de a participa la aceste discuții.

După alegerile din 24 februarie, cele 101 de locuri din Parlamentul de legislatura a X-a sunt împărțite în felul următor: deputații PSRM vor ocupa 35 de fotolii, democrații au 30 de mandate, deputații din partea Blocului electoral ”ACUM” – 26, cei din Partidul ”Șor” – 7 mandate și 3 deputați independenți.

151
Тема:
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (28)
Tematic
Greii PDM, la întrevederea cu Dodon: Ce i-a spus Plahotniuc președintelui țării
Dodon, gata să se întâlnească din nou cu Greceanîi, Plahotniuc, Sandu și Năstase
Dodon, Greceanîi, Plahotniuc, Filip și Candu, la masa de discuții – FOTO


Загрузка...