Alegeri în Ucraina

Câteva milioane de ucraineni sunt privați de dreptul de a participa la alegeri

136
(reînnoit 13:49 29.03.2019)
Kremlinul a menționat că alegerile din Ucraina vor putea fi evaluate numai după ce vor avea loc.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Milioane de ucraineni care locuiesc în Rusia sunt lipsiți de dreptul de a participa la alegeri, ceea de este regretabil, a declarat pentru presă Administrația de la Kremlin.

„Nu putem decât să ne exprimăm regretul că există câteva milioane de ucraineni în țara noastră care vor fi lipsiți de dreptul de a vota. Există de asemenea câteva milioane de ucraineni care sunt respinși de către țara lor. Acestea sunt fapte pe care este greu să le negi și care, din păcate, reprezintă acea realitate tristă”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti.

Totodată, Peskov a subliniat că alegerile în această țară țin de treburile interne ale ucrainenilor, iar unele aprecieri vor putea fi făcute abia după ce scrutinul va avea loc.

Alegerile prezidențiale din Ucraina se vor desfășura pe 31 martie. Pentru postul de președinte al țării candidează 39 de persoane. Potrivit sondajului de opinie, pe parcursul ultimelor luni prima în top a fost liderul partidului „Batkivșcina”, Iulia Timoșenko. Însă, în ianuarie, ea a fost depășită de către showmanul Vladimir Zelenski. În acest clasament actualului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, i-au revenit circa 20%.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

136
Tagurile:
Ucraina, alegeri prezidențiale
Tematic
În Ucraina un militar a fost rănit în urma unei explozii pe poligon
Atenție mare când mergeți în Ucraina: Iată ce se întâmplă pe străzile Kievului  


Загрузка...