Serghei Lavrov, fotografie de arhivă

Lavrov: Schimbul de mărfuri dintre SUA și Rusia este în creștere

47
(reînnoit 11:27 26.03.2019)
În anul trecut schimbul de mărfuri dintre cele două țări a constituit 25 miliarde de dolari.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Schimbul de mărfuri dintre SUA și Federația Rusă este în creștere, cifra de afaceri pe anul trecut fiind de 25 miliarde de dolari.

Totuși acest nivel încă nu a atins indicatorii precedenți, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, care este citat de RIA Novosti.

La întâlnirea cu conducerea Camerei de Comerț Americane de la Moscova, unde sunt prezenți, în special, reprezentanții companiilor „Chevron” și „Exxon Mobil”, Lavrov a amintit că Uniunea Industriașilor și Întreprinzătorilor din Rusia (РСПП), la încheierea întrevederii de la Helsinki a liderilor rus și american, le-a transmis colegilor americani propunerea de a intensifica colaborarea economică bilaterală.

„În ultimii doi ani, schimbul de mărfuri crește constant, atingând în anul trecut un nivel de 25 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă mai puțin decât cifra-record de 31 de miliarde de dolari din anul 2011, însă mult mai mult decât indicatorii la care ajunsesem atunci când administrația lui Barack Obama a decis să distrugă bazele colaborării noastre”, a spus ministrul rus.

„Însă, până acum, nu am primit un răspuns. Cu siguranță, se face simțită conjunctura politică ce domină la ora actuală în SUA”, a menționat Lavrov.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

47
Tagurile:
Federația Rusă, SUA, mărfuri, schimb, Serghei Lavrov


Загрузка...